Graniet of natuursteen keukenblad

Een smaakmaker in de keuken

Graniet keukenblad

Bent u op zoek naar een graniet of natuursteen keukenblad voor uw keuken? SmartDesign Keukenstudio helpt u graag op weg. Graniet is een natuursteen en daarom is ieder granieten keukenblad uniek. Wilt u graag iets unieks in uw keuken? Ontdek dan meer over een graniet of natuursteen keukenblad.

Graag vertellen we u meer over graniet, ga direct naar:

Of heeft u meteen een vraag?
Granieten Keukenblad

Wat is graniet?

Graniet is een natuursteen en komt tot stand zodra magma ondergronds stolt. Het stollingsgesteente (bestaande uit kwarts, veldspaat en glimmer) ontstaat door de afkoeling van magma dat zich door spleten en scheren van de aardkorst heendringt. Het is een robuust materiaal en veelal expressief. Hierdoor kan enkel een granieten keukenblad een keuken al smaakvol maken.

Hoe wordt graniet bewerkt?

Graniet wordt gewonnen uit de aardlaag. Uitgehakte blokken graniet worden door de steenhouwerij omgevormd in dikke platen. Deze worden geslepen, gepolijst, gebrand of gezoet. Hierdoor krijgen ze bijvoorbeeld een meer of juist minder glanzende uitstraling, die een eigenzinnige uitstraling aan de keuken geeft.

Evora Compact Granite titanium

Evora Compact Granite

SmartDesign Keukenstudio kiest over het algemeen voor een granieten keukenblad, voor de Evora Compact Granite collectie van Dekker. Het voordeel van deze collectie is dat het graniet volledig wordt onderlijmd met een sandwichpaneel van Hydropanel en PU schuim. Deze wordt verstevigd met kokers van gerecycled kunststof. Het is mogelijk om dit toe te passen als maatwerkbladen, achterwanden, stollenwanden (bijvoorbeeld de zijkant van een keukeneiland) en vensterbanken.

De oppervlaktestructuur van graniet

Graniet kan op verschillende manieren worden afgewerkt. De Evora Compact Granite collectie kent de volgende varianten:

 • Antique: de oppervlakte is relatief uw en open van structuur waardoor vuil en vocht sneller kan intrekken. Bladen met dit oppervlak moeten voor het eerste gebruik en ook erna vaker worden geïmpregneerd in vergelijking tot een gepolijst blad.
 • Honed/gezoet: deze oppervlakte is op een speciale wijze gepolijst met als resultaat een matte uitstraling. Het oppervlak krijgt hiermee een andere eigenschap dan een gepolijst blad. Vingerafdrukken en vet zijn namelijk eerder zichtbaar. Ook dit blad moet voor het eerste gebruik en ook erna vaker worden geïmpregneerd.
 • Lapato: dit is een leather afwerking met een hogere glans en een luxueuze uitstraling. Het onregelmatige oppervlak zorgt ervoor dat vuil eerder zichtbaar is en het blad dezelfde aandacht vraagt als een honed oppervlak.
 • Gepolijst: het graniet heeft in deze een glanzende uitstraling en een glad oppervlak. Dit type afwerking is het meest onderhoudsvriendelijk van alle graniet afwerkingen.
 • Riverwashed: het gaat hier om een vriendelijke variant van het klassieke gebrande of gehamerde oppervlak. Nadat het oppervlak wordt geruwd met krachtige waterstralen, worden de scherpe kantjes met de borstel weggepoetst. Dit geeft een matte en luxe uitstraling. Vuil en vlekken zijn eerder zichtbaar op dit blad, vanwege de ruwe afwerking. Ook dit blad zal vaker geïmpregneerd moeten worden.

Eigenschappen van Evora Compact Granite

Het fijne van Evora Compact Granite is dat het minder gevoelig is voor breuken dan standaard graniet. Het is licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te transporteren is, en ook makkelijk kan worden gemonteerd. Uniek is de natuurlijke en robuuste uitstraling van het blad. In het algemeen geldt dat graniet een stuk krasbestendiger is in vergelijking tot veel andere materiaalsoorten. Ook kent het een hoge mate van hittebestendigheid waardoor u niet gelijk bang hoeft te zijn voor vervorming of verkleuring van het blad. Zo is het mogelijk om te kiezen voor PITT Cooking als u een granieten keukenblad heeft.
Tot slot is er een grote keuze in tinten en randafwerkingen, als u kiest voor een granieten keukenblad.

Kort opgesomd zijn dit de voordelen:

 • minder breukgevoelig dan standaard graniet
 • licht van gewicht
 • natuurlijke en robuuste uitstraling
 • relatief hoge mate van kras- en hittebestendigheid
 • grote keuze in verschillende tinten en afwerkingen
 • PITT Cooking is toepasbaar in granieten keukenblad
Keukenblad Natuursteen

Aandachtspunten

Ook is het goed om te weten wat de aandachtspunten zijn als u kiest voor een Evora Compact Granite keukenblad.

 • Gebruik snijplanken en onderzetters om krassen, schroeiplekken en breuk/thermoshock te voorkomen.
 • De bladen worden standaard niet geïmpregneerd.
 • Zorg dat het blad voor het eerste gebruik en erna regelmatige wordt geïmpregneerd.
 • Kleur- en/of structuurverschillen t.o.v. aangeleverde monsters zijn niet uitgesloten en zijn geen reden tot afkeuring of reclamatie.
 • De varianten Antique, Honed en Riverwashed zijn vlekgevoeliger door de open structuur. Dit hoort bij het materiaal en is geen reden tot reclamatie.
 • Voor graniet geldt dat er diverse natuurlijke variaties voorkomen, zoals putjes, craquelé, aders, vlekjes en kleur-en structuurafwijkingen. Dit hoort bij het materiaal en is geen reden tot reclamatie.
 • Kiest u voor een stenen spoelbak, dan kan deze na verloop van tijd verkleuren. Dit proces wordt versneld door een kokendwaterkraan.
 • Ontstaan er vlekken op het blad tijdens het gebruik dan is dit geen reden tot reclamatie.
 • Ga nooit op een blad staan of zitten.

Keukenwerkbladen eigenschappen op een rij

Wilt u in een overzichtelijke tabel de voor- en nadelen van alle keukenbladen zien?

Bekijk alle keukenwerkbladen eigenschappen

Onderhoud van natuurstenen keukenblad

Dagelijks onderhoud
Reinig uw blad dagelijks met een keukendoekje en een schoon sopje van wat afwasmiddel. Spoel goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier. Overig vuil en zeep- of waterresten worden geabsorbeerd.

Periodiek onderhoud
Gebruik Evora Granite Cleaner om vuil en gebruikssporen te verwijderen. Spoel altijd met lauwwarm water na en maak het blad droog met een schone, droge theedoek of keukenpapier.

Heeft u specifieke vlekken?
Lees dan hier verder hoe u het blad het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Interesse in een natuursteen of granieten keukenblad?

Bent u geïnteresseerd in een nieuw natuursteen of graniet keukenblad of het vervangen van uw bestaande aanrechtblad? Wij geven u graag advies. Wij nodigen u graag uit in het SmartDesign center en informeren u over de vele mogelijkheden. Heeft u vragen en/of opmerkingen over de aanschaf of het vervangen van uw werkblad maak een afspraak of neem direct contact met ons op.

Maak een afspraak

Bijzondere eigenschappen

 • 100% natuurproduct
 • Relatief hoge mate van krasbestendigheid
 • Relatief hoge mate van hittebestendigheid
 • Relatief hoge mate van stoot- en slijtvast vermogen
 • Luxe uitstraling
Maak een afspraak
Evora Compact Granite titanium
SmartDesign Keukenstudio
Evora Graniet titanium
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
keukenbladen

RVS keukenblad

Een roestvast stalen (RVS) of inox werkblad geeft uw keuken een enorm strakke…

Lees verder
Duurzaam keukenblad

Keukenbladen die bestaan uit het basismateriaal Greengridz, een duurzaam alternatief.

Lees verder
Massief hout keukenblad

Massief houten keukenbladen creëren een geweldige sfeer in uw keuken.

Lees verder
Bekijk alle keukenbladen
Maak een afspraak