Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?

Het keukenproces

U wilt een keuken kopen en bent benieuwd hoe het proces er ongeveer uitziet. Wij hebben dit in 7 stappen voor uw samengevat.

Stap 1: Doe inspiratie op

Wat spreekt u aan? Welke stijl past bij u? Hoe wilt u koken? Zomaar een paar vragen waar u van te voren alvast over na kunt denken. Om keukeninspiratie op te doen kunt u: Een speciaal boek, speciaal voor u gratis aanvragen. Of bekijk bijvoorbeeld onze Pinterest pagina met ontzettend veel inspirerende keukenfoto's. Ook kunt u de door ons gerealiseerde keukens bekijken op ons blog 'binnenkijkers'.

Stap 2: Noteer uw keukenwensen

Wat wilt u beslist wel in uw keuken hebben? En wat beslist niet (meer)? Welke stijl spreekt u aan? Welk budget wilt u niet overschrijden? Heeft u zelf vragen die u niet wilt vergeten te stellen? Schrijf ze op om ze met ons te bespreken.
Bekijk eventueel onze handige checklist voor uw ideale keuken. Zo kunt u in uw eigen tijd op uw gemak alle vragen beantwoorden. Onze keukenadviseur is hier enorm bij geholpen en kan efficient voor u aan de slag.

Stap 3: Neem de afmetingen van uw keukenruimte op

Om een goed beeld te krijgen van de keukenruimte is het prettig om de afmetingen te weten. Maar ook om eventuele foto te zien van de ruimte. Heeft u een nieuwbouwwoning, dan zijn wij ook enorm geholpen met een plattegrond inclusief maatvoering.

Hoe lang zijn de muren? Hoe hoog is de ruimte? Welke muren zijn binnenmuren en welke zijn buitenmuren? Waar is het elektrawerk en de leidingen gesitueerd? Waar bevinden zich de ramen en deuren? En tot slot is het ook goed om te weten hoe het ervoor staat met uw meterkast. Zijn er voldoende groepen aanwezig om alle gewenste apparatuur te kunnen aansluiten.

Stap 4: Kom naar het SmartDesign center

Heeft u alles tot zover in kaart gebracht? Breng dan een bezoek aan het SmartDesign center in Maassluis.
Aan de hand van uw wensen, de afmetingen van de ruimte, uw gezinssamenstelling en vele andere gegevens, inventariseren wij uw wensen en budget.

Stap 5: Wij presenteren u ons voorstel

Wij presenteren overzichtelijk op een TV-scherm het ontwerp dat wij voor u gemaakt hebben. Wij lichten toe hoe de samenstelling van dit ontwerp overeenkomt met uw wensen en uw budget.

Zo heeft u meteen een perfecte indruk van de door u gekozen keuken in uw ruimte.

Stap 6: Wij komen langs om de ruimte exact in te meten

Indien u akkoord gaat met ons voorstel, komen wij de keukenruimte exact voor u inmeten.

Tijdens het inmeten kijken wij tevens naar de bouwkundige eigenschappen van de ruimte en adviseren hoe de technische voorzieningen voor uw nieuwe keuken het beste aangebracht kunnen worden. Dit om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Stap 7: Installatie en montage

Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij de volledige installatie en/of montage van uw keuken verzorgen. Desgewenst inclusief het aanleggen van het leidingwerk voor water toe- en afvoer, electra, gas en luchtafvoer. Wij beschikken over de specialisten die ervaring hebben met alle verschillende disciplines die komen kijken bij de perfecte installatie. Uiteraard zorgen wij dat u direct kunt genieten van uw keuken omdat wij Dit is Bas langssturen. Zij voeren het afval milieubewust en netjes af.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs

Afspraak maken

Vraag ons gratis 'boek vooraf' aan

Het kopen van een keuken is een gecompliceerde bezigheid. Omdat u onmogelijk kunt weten waar u allemaal op moet letten hebben we alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in 'Een boek vooraf'. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie over alle relevante onderwerpen.

Vraag brochure aan

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak