PEFC Keurmerk Keukens

Milieu investeringsaftrek

De Rijksoverheid heeft in 2008 de Timber Procurement Assessment Committee (TPAC) ingesteld. TPAC stelt vast welke systemen voldoen aan de Nederlandse eisen voor duurzaam bosbeheer en de inkopen hiervan.

Sinds 2010 heeft het Rijk bekend gemaakt te streven naar 100% duurzame inkoop, dit geldt ook voor de gemeenten, provincies en waterschappen.Naast de overheid zijn er ook regelingen getroffen om het voor ondernemers interessant te maken om duurzaam in te kopen met een milieu investeringsaftrek.

PEFC™ Keurmerk

Wilt u graag een nieuwe keuken zetten of heeft u specifieke wensen met betrekking tot het keukeninterieur voor uw organisatie? SmartDesign Keukenstudio is officieel FSC® (C117418) en PECF™ gecertificeerd. Dit betekent dat wij uw partner zijn in het leveren van duurzame materialen voor uw keuken en interieur.

De Rijksoverheid spoort ondernemers niet alleen aan om duurzaam geproduceerd hout in te kopen, maar geeft ook een financieel voordeel: De MIA en Vamil subsidies. PEFC gecertificeerd hout komt hiervoor in aanmerking.

Milieu investeringsaftrek

De Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) zijn twee type subsidies. Met deze subsidies kunt u:

  1. fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen;
  2. innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

Aftrekposten belasting

Beide subsidies kennen hun eigen investeringsaftrek methode. Maakt u gebruik van de MIA dan is het mogelijk om tot 36% van het investeringsbedrag af te trekken. Bij de Vamil bestaat de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een zelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Benieuwd binnen welke sectoren dit mogelijk is? Op de pagina Duurzaam Ondernemer van de Rijksoverheid vindt u hier meer over.

Aanvragen investeringsaftrek

Belangrijk detail om niet te vergeten. Vraag binnen drie maanden na het geven van de opdracht de subsidie(s) aan, MIA en/of Vamil. Dit kan via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie over onze PEFC of FSC keurmerken?

Wilt u meer weten over onze PEFC of FSC keurmerken? Of wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie graag met ons bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Vraag ons gratis 'boek vooraf' aan

Het kopen van een keuken is een gecompliceerde bezigheid. Omdat u onmogelijk kunt weten waar u allemaal op moet letten hebben we alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in 'Een boek vooraf'. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie over alle relevante onderwerpen.

Vraag brochure aan

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak