Dekton keukenblad

Veel voordelen in één werkblad

Dekton keukenblad

Bent u geïnteresseerd in een Dekton keukenblad? Een werkblad met veel fijne voordelen? Verdiep u dan in de mogelijkheden van een Dekton keukenblad. Dit speciale werkblad is tot stand gekomen met behulp van technologie en wetenschap. Een geavanceerde mix van o.a. glas, porselein en kwarts wordt gebruikt om een Dekton werkblad te maken. Door een chemische reactie wordt het een uiterst hard materiaal wat vergelijkbaar is met natuursteen, alleen duurt het proces van natuursteen duizenden jaren waarbij het wordt blootgesteld aan hoge druk en hoge temperaturen.

Veel voordelen in één werkblad

​Dekton keukenbladen zijn zeer hygiënisch

Door de speciale manier waarop een Dekton werkblad tot stand komt - onder hoge druk worden alle deeltjes samengevoegd - zorgt ervoor dat het blad ondoordringbaar is. Er is geen poreusheid waar te nemen waardoor bacteriën geen schijn van kans maken. Wat de natuur duizenden jaren kost wordt met het exclusieve technologische proces in een aantal uur gerealiseerd.

Doordat een gewenst blad aan één stuk kan worden gemaakt zijn er ook geen naden nodig wat de kans op bacteriën volledig uitsluit

De belangrijkste eigenschappen van Dekton

1. Hoge mate van krasbestendigheid
Dekton werkbladen behoren tot de meest krasvaste oppervlaktes. Een mes beschadigt het werkblad niet, maar uiteraard raden wij wel aan om keukengerei te gebruiken ter bescherming

2. Hoge mate van vlekbestendigheid
De werkbladen zijn vlekvast, zelfs wijn-, koffie-, stift-, en roestvlekken zijn gemakkelijk van het blad te verwijderen. Doordat er geen poreusheid is waar te nemen en Dekton bladen geen hars bevatten, is het bestand tegen chemische stoffen. Denk aan stoffen als bleekmiddel, afvoerreinigers of oven-ontvetters, dit krijgt geen grip op het blad.

3. Hoge mate van UV-bestendigheid
Wilt u het materiaal gebruiken voor binnen of buiten? In het geval van Dekton zijn beide opties geschikt. Het materiaal is goed bestand tegen ultraviolet straling en verandert dan ook niet van kleur.

4. Behoorlijk slijtvast
Graniet was tot voor kort het beste materiaal wat bestand was tegen slijtage, nu neemt Dekton het stokje over. Waar normaal gesproken oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft Dekton intact.

5. Hoge mate van vuur- en hittebestendigheid
Hete pannen van het fornuis zo op uw aanrecht? Met een Dekton werkblad is dat geen probleem want het is bestand tegen hoge temperaturen zonder schroeiplekken of barsten te veroorzaken.

6. Lage mate van waterabsorptie
Door de speciale technologie die wordt gebruikt voor realisatie van een Dekton keukenblad is het niet nodig dat dit wordt afgedicht. Van nature voorkomt het dat vloeistoffen en gassen het blad binnendringen. Dit maakt het een onderhoudsvriendelijke blad dat gemakkelijk schoon te maken is.

7. Bestand tegen vorst en dooi
Daarom is dit blad ook uiterst geschikt voor buiten. Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen. Vorst en dooi is geen probleem.

8. Behoorlijk buigvast
Dekton heeft een vijf keer grotere buigsterkte in vergelijking tot graniet. Het kan in dunne oppervlakken over grote spanwijdtes worden aangebracht.

9. Dimensionale stabiliteit
Dekton is over de gehele plaat zeer constant qua dimensie en dikte. Hierdoor wordt de noodzaak om plaatcorrecties uit te voeren geminimaliseerd en is eenvoudige installatie mogelijk.

Dekton Kleuren

Bekijk het aanbod van Dekton kleurmogelijkheden.

Interesse in een Dekton keukenblad?

Bent u geïnteresseerd in een Dekton keukenblad? Wij geven persoonlijk advies en nodigen u dan ook graag uit in onze keukenstudio. Heeft u vragen en/of opmerkingen over de aanschaf of het vervangen van uw werkblad? Maak dan een afspraak of neem direct contact met ons op

Belangrijkste eigenschappen

 • Hoge UV Bestendigheid
 • Hoge krasbestendigheid
 • Vlekbestendig
 • Buigvastheid
 • Lage waterabsorptie
 • Kleurstabiliteit
 • Hoge Vuur en hittebestendigheid
 • Slijtvast
 • Bestand tegen vorst en dooi
 • Dimensionale stabiliteit
 • Hoge weerstand tegen hydrolyse
 • Onbrandbaar materiaal
Maak een afspraak
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
keukenbladen

TopCore keukenblad

TopCore® is een duurzaam dik laminaat en voorzien van een decoratieve toplaag.

Lees verder
Kunststof (HPL) keukenblad

HPL staat voor High Pressure Laminate, is opgebouwd uit veel lagen en enorm sterk.

Lees verder
Lapitec keukenblad

Lapitec bestaat uit 100% porselein-keramiek en het blad is door-en-door gekleurd.

Lees verder
Bekijk alle keukenbladen
Maak een afspraak