Dekton keukenblad

Veel voordelen in één werkblad

Dekton keukenblad

Bent u geïnteresseerd in een Dekton keukenblad? Een luxe werkblad met veel fijne voordelen? Verdiep u dan in de mogelijkheden van een smaakvol Dekton keukenblad.

Veel voordelen in één werkblad

Wat is Dekton?

Dekton is een speciaal werkblad dat tot stand is gekomen met behulp van technologie en wetenschap. Een geavanceerde mix van o.a. glas, porselein en kwarts wordt gebruikt om een Dekton werkblad te maken. Door een chemische reactie wordt het een uiterst hard materiaal wat vergelijkbaar is met natuursteen, alleen duurt het proces van natuursteen duizenden jaren waarbij het wordt blootgesteld aan hoge druk en hoge temperaturen.

Dekton Trilium: Ontdek meer over deze keuken

De belangrijkste eigenschappen van Dekton

1. Relatief hoge mate van krasbestendigheid
Dekton werkbladen behoren tot de meest krasvaste oppervlaktes. Een mes beschadigt het werkblad niet, maar uiteraard raden wij wel aan om keukengerei te gebruiken ter bescherming

2. Relatief hoge mate van hygiëne
Door de speciale manier waarop een Dekton werkblad tot stand komt - onder hoge druk worden alle deeltjes samengevoegd - zorgt ervoor dat het blad ondoordringbaar is. Er is geen poreusheid waar te nemen waardoor bacteriën geen schijn van kans maken. Wat de natuur duizenden jaren kost wordt met het exclusieve technologische proces in een aantal uur gerealiseerd. Doordat een gewenst blad aan één stuk kan worden gemaakt zijn er ook geen naden nodig wat de kans op bacteriën volledig uitsluit.

3. Relatief hoge mate van vlekbestendigheid
De werkbladen zijn vlekvast, zelfs wijn-, koffie-, stift-, en roestvlekken zijn gemakkelijk van het blad te verwijderen. Doordat er geen poreusheid is waar te nemen en Dekton bladen geen hars bevatten, is het bestand tegen chemische stoffen. Denk aan stoffen als bleekmiddel, afvoerreinigers of oven-ontvetters, dit krijgt geen grip op het blad.

4. Relatief hoge mate van UV-bestendigheid
Wilt u het materiaal gebruiken voor binnen of buiten? In het geval van Dekton zijn beide opties geschikt. Het materiaal is goed bestand tegen ultraviolet straling en verandert dan ook niet van kleur.

5. Behoorlijk slijtvast
Graniet was tot voor kort het beste materiaal wat bestand was tegen slijtage, nu neemt Dekton het stokje over. Waar normaal gesproken oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft Dekton intact.

6. Relatief hoge mate van vuur- en hittebestendigheid
Hete pannen van het fornuis zo op uw aanrecht? Met een Dekton werkblad is dat geen probleem want het is bestand tegen hoge temperaturen zonder schroeiplekken of barsten te veroorzaken.

7. Lage mate van waterabsorptie
Door de speciale technologie die wordt gebruikt voor realisatie van een Dekton keukenblad is het niet nodig dat dit wordt afgedicht. Van nature voorkomt het dat vloeistoffen en gassen het blad binnendringen. Dit maakt het een onderhoudsvriendelijke blad dat gemakkelijk schoon te maken is.

8. Bestand tegen vorst en dooi
Daarom is dit blad ook uiterst geschikt voor buiten. Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen.

9. Behoorlijk buigvast
Dekton heeft een vijf keer grotere buigsterkte in vergelijking tot graniet. Het kan in dunne oppervlakken over grote spanwijdtes worden aangebracht.

10. Dimensionale stabiliteit
Dekton is over de gehele plaat zeer constant qua dimensie en dikte. Hierdoor wordt de noodzaak om plaatcorrecties uit te voeren geminimaliseerd en is eenvoudige installatie mogelijk.

Verschillende oppervlaktestructuren

Dekton is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van oppervlaktestructuren.

 • Lux (gepolijst) is een hoogglans uitstraling doordat er wordt gewerkt met een verglazing. Gebruikskrasjes zijn hierdoor wel eerder zichtbaar.
 • Satin (gezoet) heeft een speciale behandeling gehad waardoor het een matte uitstraling heeft. Hierdoor zijn de eigenschappen van het oppervlak ook anders dan de Lux versie. Vingerafdrukken en vet zijn eerder zichtbaar op het gezoete-oppervlak. Ook kan de kleur minder egaal ogen dan de gepolijste oppervlakte.

Voordelen van Dekton

Kenmerkende voordelen van Dekton zijn:

 • Het heeft een natuurlijke uitstraling.
 • Het hoeft niet geïmpregneerd te worden en is watervast.
 • Dekton heeft een relatief hoge mate van krasbestendigheid.
 • Hygiënisch en vrijwel niet poreus.
 • Behoorlijk onderhoudsvriendelijk.
 • PITT Cooking is mogelijk.

Aandachtspunten van Dekton

Naast alle voordelen zijn er ook een aantal aandachtspunten waar wij u graag op wijzen.

 • Gebruik altijd een snijplank en onderzetters om uw blad te beschermen tegen hete objecten en scherpe messen.
 • Kleur- en/of structuurverschillen t.o.v. aangeleverde monsters zijn niet uitgesloten en zijn geen reden tot afkeuring/reclamatie.
 • Dekton is kwetsbaar voor breuk en beschadigingen, bijvoorbeeld bij punt- of stootbelasting. Eventuele schilfers die van een blad afspringen, zijn helaas niet onzichtbaar te herstellen.
 • De uitstekende rand boven de onderbouw-spoelbak in Dekton is stootgevoeliger dan bij andere bladmaterialen. Beschadigingen door bijvoorbeeld het stoten van een pan kan niet worden gereclameerd.
 • Ga nooit op het blad staan of zitten.

Hoe maak ik een Dekton keukenblad schoon?

Neem voor het dagelijks onderhoud uw blad af met een keukendoek en een schoon sopje met wat afwasmiddel. Spoel het blad goed na met lauwwarm water en maak uw blad droog met een schone en droge theedoek. Resterende vuil-, zeep- en waterresten worden verwijderd.

Heeft u te maken met vlekken? Lees dan meer over het onderhouden van uw keukenblad.

Dekton Kleuren

Bekijk het aanbod van Dekton kleurmogelijkheden.

Interesse in een Dekton keukenblad?

Bent u geïnteresseerd in een Dekton keukenblad? Wij geven persoonlijk advies en nodigen u dan ook graag uit in onze keukenstudio. Heeft u vragen en/of opmerkingen over de aanschaf of het vervangen van uw werkblad? Maak dan een afspraak of neem direct contact met ons op

Belangrijkste eigenschappen

 • Hoge UV Bestendigheid
 • Hoge krasbestendigheid
 • Vlekbestendig
 • Buigvastheid
 • Lage waterabsorptie
 • Kleurstabiliteit
 • Hoge Vuur en hittebestendigheid
 • Slijtvast
 • Bestand tegen vorst en dooi
 • Dimensionale stabiliteit
 • Hoge weerstand tegen hydrolyse
 • Onbrandbaar materiaal
Maak een afspraak
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
SmartDesign Keukenstudio
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
keukenbladen

Fenix NTM Keukenblad

Fenix NTM is voorzien van een nanotech-coating dat zorgt voor een matte uitstraling.

Lees verder
Keramiek keukenblad

Keramiek kan op een matte of juist hoogglans gepolijste manier worden afgewerkt.

Lees verder
TopCore keukenblad

TopCore® is een duurzaam dik laminaat en voorzien van een decoratieve toplaag.

Lees verder
Bekijk alle keukenbladen
Maak een afspraak