Olaf Blom

Keukenontwerper

Functie: Keukenontwerper

Woonplaats: Rotterdam

Werkzaam sinds: December 2014

Goedendag, ik ben Olaf

en ik ben al meer dan 20 jaar actief in de keukenbranche. Op de montage en planning na heb ik mij alle facetten binnen het keukenvak eigen gemaakt.

Keukenontwerper
Het ontwerpen van een mooie keuken vind ik iedere keer weer een uitdaging, omdat het niet alleen mooi maar ook praktisch en betaalbaar moet zijn. Als dit samenkomt krijg ik dat voldane gevoel waar je het als keukenadviseur allemaal voor doet.

Mijn eigen keuken

Mijn keuken is niet erg groot maar wel praktisch. Ik heb een eenvoudig keukenfront met een granieten werkblad en de apparatuur is van Siemens. Omdat ik zelf graag kook heb ik ervoor gekozen om mijn keuken pragmatisch en functioneel in te richten. Zo heb ik relatief veel werkblad om lekker te kunnen kokkerellen en daarnaast heb ik makkelijk schoon te maken materialen.

Zonder uit het oog te verliezen dat een keuken ook móói moet zijn. In een sfeervolle keuken is koken ook meteen een sociale aangelegenheid, mijn kinderen helpen graag mee. Wel zo gezellig!
Mijn favoriete en meestgebruikte apparaat is de stoomoven. De stoomoven wordt iedere dag ingezet want dat kookt gemakkelijk, lekker en gezond.

Mijn favoriete maaltijd

Uiteraard de Indische keuken! Misschien moet ik uiteraard toelichten, ik heb namelijk Indische roots en ben fan van deze veelzijdige keuken. Naast Indisch vind ik het ook erg leuk om Italiaanse gerechten te koken.

Artikelen geschreven door Olaf Blom
Binnenkijker
9 januari 2020
Witte keuken met zwart blad

Deze witte keuken met zwart blad is ontworpen door keukenontwerper Olaf Blom en is genomineerd voor de Eurovision Kitchen...

Lees verder
Inspiratie
9 juli 2018
Slim uw keuken ontwerpen

Welke kleur de keuken krijgt en wat voor een keukenblad daar het beste bij past. Maar hoe vorm en functie het beste...

Lees verder
Event
11 april 2018
Kookdemo's bij SmartDesign Keukenstudio

De charme van vuur en kolen gecombineerd met de beste keukenapparatuur van vandaag de dag. Een kamado en high-tech...

Lees verder
Maak een afspraak