Keukenmontage

Geschreven door Jeroen Vermaat in Inspiratie
23 februari 2016 | Aangepast op: 17 december 2020

Keukenmontage volgens SmartDesign Keukenstudio

Keukenmontage, hoe werkt het proces precies en wat komt erbij kijken?
Na een traject van oriëntatie in magazines, het internet en bezoekjes aan verschillende keuken(speciaal)zaken is het zover, u heeft uw keuze gemaakt en koopt uw nieuwe droomkeuken!

Maar hoe heeft u het geregeld wat betreft keukenmontage? Gaat u er zelf voor zorgen dat de ruimte geschikt wordt gemaakt voor de nieuwe keuken? Denk aan het aan- of verleggen van leidingen, plaatsen van stopcontacten en hoe zit het met de gasaansluiting? Er zijn drie stappen in het proces ‘montage’: het technisch voorbereidend werk en leidingwerk, het monteren van de keuken en het aansluiten van de keuken. Wij kunnen dit gehele proces voor u uit handen nemen. Uiteraard is het ook mogelijk dat u dit zelf regelt of een deel van dit proces zelf realiseert.

De nieuwe keuken plaatsen

Het staat vaak aangegeven bij diverse keukenzaken: gratis montage. U schaft een nieuwe keuken aan en voor die prijs wordt ook uw keuken gemonteerd. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn en zoals dat in de meeste gevallen dan het geval is.. juist, dat kan niet waar zijn. In de meeste gevallen wordt gesproken van monteren en aansluiten, exclusief loodgieter en elektriciëns werkzaamheden. Dat betekent dat de vaatwasser, kraan, waterafvoer, luchtafvoer en kookplaat niet worden aangesloten! Dit zijn namelijk werkzaamheden die uitsluitend door een elektriciën en loodgieter worden uitgevoerd.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het door SmartDesign Keukenstudio te laten verzorgen.

Wij brengen een eerlijke prijs in rekening voor 1) het technische voorbereidende werk en leidingwerk 2) het monteren en 3) het aansluiten van uw nieuwe keuken. Graag leggen wij u uit waarom.

Keukenmontage Maassluis

Keuken installeren: wat komt daar bij kijken?

Stap 1:

Nadat u de keuken heeft gekocht en de maten zijn opgemeten wordt er een detailtekening van de keuken gemaakt. Hierin verwerken wij nauwkeurig alle zaken die belangrijk zijn om de keuken uiteindelijk te kunnen monteren. Denk dan aan factoren als waterafvoer, watertoevoer, gastoevoer, luchtafvoer en elektra voor apparatuur en verlichting.

Het kan zijn dat er leidingen moeten worden verlegd omdat de huidige structuur niet kan worden aangesloten op de nieuwe keuken omdat de spoelbak bijvoorbeeld op een andere positie komt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de stopcontacten. Misschien heeft u een stopcontact op een positie waar met de indeling van de nieuwe keuken een kast voor komt te staan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een keukenruimte met twee deuren waar een deur wordt verwijderd om een kastenwand te kunnen plaatsen. Ook dit kunnen wij voor u realiseren.

Stap 2:

Op basis van dit voorbereidende werk kunnen de monteurs eenvoudig en voorspoedig uw nieuwe keuken monteren. Denk aan de juiste plaatsing van de gastoevoer zodat er geen aanpassingen aan de keuken hoeven te worden gemaakt.

Stap 3:

Tot slot kan alles worden aangesloten. Kiest u ervoor dat wij dit voor u doen dan zorgen wij ervoor dat uw keuken volledig en direct in gebruik kan worden genomen zodra wij de deur uit zijn. Een kraan waar water uitkomt en een kookplaat die op de juiste manier is aangesloten, alle apparatuur wordt aangesloten. Dat lijkt vanzelfsprekend toch? Dat vinden wij ook.

Kort samengevat, montage bestaat in grote lijnen uit drie stappen. Het staat u vrij om zelf te bepalen welke stappen u zelf wilt realiseren of welke wij voor u kunnen verzorgen.

Jarenlange ervaring keukenmontage

Onze monteurs werken over het algemeen langer dan 20 jaar bij ons en hebben dan ook jarenlange ervaring met het plaatsen van keukens. Het is dan ook niet vreemd als een van onze monteurs bij u langskomt voor een servicebeurt en dit dezelfde monteur is als de man die jaren geleden uw keuken heeft geplaatst.

Daarbij is het voor ons gebruikelijk dat de monteurs met z’n tweeën komen om uw keuken te monteren. Op die manier hoeven wij u niet om een tilletje te vragen.

Keukenmontage

Duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van ons DNA. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het milieu en zijn bijvoorbeeld ook FSC® gecertificeerd. Bij onze manier van keukenmontage ziet u het bijvoorbeeld terug in het feit dat wij gebruik maken van gele gasslangen. Een gele gasslang hoeft namelijk niet te worden vervangen, een rode gasslang moet om de drie jaar worden vervangen. Het gevaar is dat de rode gasslang wordt aangesloten en er vervolgens niet meer naar om wordt gekeken. Een klein voorbeeld waarom wij de voorkeur geven aan duurzame materialen.

Wij vinden het belangrijk om u een idee te geven waarom keukenmontage niet gratis kan zijn. Het vraagt om expertise om uw keuken op een juiste manier te monteren. Uiteindelijk bespaart het u tijd en daarmee geld. En wij weten zeker dat wij u een goed gemonteerde droomkeuken achterlaten. Win-win!

Jeroen Vermaat
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak