Enno Grinn

Directeur

Functie: Directeur

Woonplaats: Brielle

Werkzaam sinds: 1989

Goedendag, ik ben Enno

en in de jaren tachtig studeerde ik Civiele Techniek (planning, ontwerpen en organisatie) aan de Technische Universiteit in Delft. Als student kwam ik terecht bij - toen nog - de eerste SieMatic Keukenstudio speciaalzaak. De toenmalige eigenaar had ook een ICT-bedrijf en was zo vooruitstrevend om keukens via de computer uit te tekenen. Daarmee waren wij destijds de eerste in Nederland die deze werkwijze toepaste. De eigenaar en ik kenden elkaar en hij vroeg mij of ik het zag zitten om vrijdagavond en zaterdag de keukens in de computer te zetten. Vanwege mijn studierichting werd ik al snel voor andere taken gevraagd met als resultaat dat ik in de jaren negentig mede-eigenaar ben geworden en inmiddels enig eigenaar ben van SmartDesign Keukenstudio.

Voor de grap zeg ik wel eens dat ik de enige keukenboer ben die het nooit heeft geambieerd om werkelijk keukenboer te worden. Maar als je het eenmaal bent, dan wil je niet meer anders. Het is een enorm divers vak waar je op veel vlakken een beetje moet weten en kunnen. Daarbij brengt mijn functie met zich mee dat ik eigenlijk geen dag met hetzelfde bezig ben. Vervelen doe ik me dan ook niet, de dagen vliegen voorbij.

Ik ben de enige ​keukenboer​ die het nooit heeft geambieerd om werkelijk ​keukenboer​ te worden!

Enno Grinn

Ik ben getrouwd en vader van een dochter en een zoon. Onze jongste huisgenoot is een hond. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik bij mijn gezin. Op sportief vlak loop ik vrijwel dagelijks, squash ik twee keer per week en ga ik graag skiën. Een paar keer per jaar een rondje golven, vind ik ook leuk. Maar mijn grootste hobby is toch wel eggen, daarover straks meer.

Mijn eigen keuken

Thuis heb ik een woonkeuken met een kookeiland. Het is een mat wit gelakte keuken, deels greeploos en deels met grepen. Zelf vind ik het wel zo handig om de koelkast bijvoorbeeld open te kunnen trekken. Er ligt een Imperial White granieten werkblad op en de gehele keuken is ingevuld met Miele apparatuur.
Naast het eiland heeft de keuken een aantal hoge kasten met ovens en een koffiezetapparaat erin verwerkt, een hoge koel- en vrieskast en een laag deel langs de wand met spoel- en afwasfunctie.

Buiten heb ik een eigenhandig vervaardigde keuken van watervaste multiplex staan. Hier ligt een Belgian Blue composiet werkblad op. Ideaal voor een van mijn favoriete hobby's..

Mijn manieren om te ontspannen

Zoals ik al heb laten doorschemeren is eggen wel mijn grootste hobby. Daarmee bedoel ik: koken, bakken, braden, grillen en roken op een Kamado oftewel Big Green Egg of Blaze Solid Kamado. Ik kook bij voorkeur buiten. De combinatie van de Oosterse keuken en de bereiding op de Kamado vind ik geweldig. Denk aan een broodje Bapao-buikspek, peking pancakes en makreel pepesan. Maar ook kippedijtjes gelakt met hoi-sin en gegrilde groenten gemarineerd met soja en sesam.

Naast de Oosterse keuken ben ik ook fan van de Portugese keuken en dan ook weer in combinatie met de Kamado. Typische Portugese gerechtjes die ik heerlijk vind zijn Frango piri-piri van de houtskoolgrill of met de wokring op de Takumi bereidde Ameijoas en Cataplana. Cataplana is een gerecht dat wordt bereid in een soort gesloten wokpan met zeevruchten, garnalen, ameijoas, groenten en varkensvlees. Werkelijk verrukkelijk!

Moderne kooktechnieken in combinatie met de Kamado vind ik geweldig

Enno

Ook vind ik moderne kooktechnieken in combinatie met de Kamado geweldig. Wat dacht u van de volgende bereidingswijze? Grote stukken vlees marineren, vaccumeren en wegleggen zodat de smaak goed doordringt in het vlees. Laat het vervolgens in de vacuum verpakking (sous vide) op lage temperatuur garen in de stoomoven en laat het afgaren op de Kamado. Die combinatie van bereidingswijze daar kan niets tegenop.

Als ik dan tot slot iets mag kiezen uit de Hollandse keuken dan zijn het toch de Hollandse stamppotten, heerlijk van wintertijd tot wintertijd. En koken zonder het nuttigen van een mooi glas wijn is wat mij betreft onbespreekbaar!

Artikelen geschreven door Enno Grinn
Event
16 maart 2020
Maatregelen i.v.m. coronavirus

Geachte bezoeker, Op zondag 15 maart 2020 zijn door de overheid nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het...

Lees verder
Binnenkijker
7 december 2019
Blauwe keuken met xxinixx

Deze keuken zit vol verrassingen. Hoe langer je ernaar kijkt en hoe meer kastjes je opentrekt, hoe meer je ontdekt. Zo zit de...

Lees verder
Inspiratie
28 oktober 2019
Keukenstudio Maassluis is SmartDesign Keukenstudio

SmartDesign staat voor ‘meer keuken voor minder geld’. In onze ontwerpen streven wij naar vernuftigheid. Om dit symbolisch te...

Lees verder
Maak een afspraak
Maatregelen i.v.m. Coronavirus

Momenteel is het SmartDesign center voor een bezoek alleen nog op afspraak geopend.

N.B. Wij zijn dus niet geheel gesloten!

Wij beogen het bezoek aan ons SmartDesign center te reguleren met als doel de gezondheid van onze klanten en onze medewerker zo goed mogelijk te beschermen.

Door vóór uw bezoek contact te hebben met onze verkoopafdeling, kan zowel de frequentie als de duur van uw bezoek zo efficiënt mogelijk worden gepland.

Was/bent u voornemens ons SmartDesign center te bezoeken, bel dan vooraf even 010-5920 200. Onze verkoopafdeling zal u dan vooraf eerst interviewen en vragen ons alvast gegevens toe te mailen.

U kunt ook via de afspraakplanner op onze website een afspraak maken. Onze verkoopbegeleider zal dan contact met u opnemen.

Ons kantoor is gewoon telefonisch en per e-mail bereikbaar.