Keukentrends 2023

Geschreven door Raymond Mosselman in Inspiratie
3 oktober 2022 | Aangepast op: 2 november 2022

Laat u inspireren door de keukentrends van 2023

Nieuwe keukentrends

Wat zijn opvallende keukentrends voor 2023? SmartDesign Keukenstudio heeft inspiratie opgedaan en we komen met de volgende vijf keuken- en interieurtrends. Laat u niet misleiden dat deze trends een kalenderjaar houdbaar zijn. We lezen tussen de regels door en zien deze trends frequenter opduiken.

Benieuwd hoe de nieuwe keukentrends 2023 er in het echt uit zien? Breng een bezoek aan het SmartDesign center. Hier brengen wij het beste van twee werelden samen. Wij realiseren droomkeukens door zowel de trends als tijdloze keuzes met elkaar te combineren. En precies dat, maakt uw keuken uniek, slim en smaakvol.

5x keukentrends 2023

Van donker naar licht: Elegante en lichte keukens

Niets is zo veranderlijk als de mens. En daarmee ook de wens van de mens. De afgelopen jaren stond de keuken in het teken van een donker kleurenpalet. Prachtig sfeervolle zwarte of heel donkere keukens met gelijkkleurige werkbladen.
Nu begint er meer ruimte te komen voor lichtere tinten. De jaren ’90 doet z’n intrede met opvallend veel wittinten en lichte houtsoorten. Opvallend is de verfijnde afwerking wat het van nu maakt. Een strakke of moderne keuken waar minimalisme niet weg te denken is.

Licht houten keukens

Japandi stijl
Een interieurtrend die ook z’n weg naar de keuken weet te vinden is de Japandi stijl. Eerder gehoord van Wabi Sabi of Hygge? Het zijn de levensfilosofieën van de Japanse en Scandinavische cultuur die verrassend goed op elkaar aansluiten. De mix van beiden heeft zich geuit in de interieurstijl: Japandi. Fris, gebalanceerd en sereen zijn termen die naadloos aansluiten bij deze stijl.

Meer weten over Japandi?
Japandi Keuken

Van hard naar zacht: Organische vormen

Een tweede beweging die we opmerken is de verschuiving van hard naar zacht. Van robuust naar verfijnd en van hoekige naar ronde vormen. Dat vertaalt zich naar de toepassing van organische vormen. Denk aan rondvormige keukenmeubelen. Of de latjes-fronten die meteen een zachte uitstraling geven aan de ruimte.

Organische vorm keuken

Donker metaal in de keuken is een goed voorbeeld wat past bij de robuuste, industriële en zware uitstraling in de keuken. Inmiddels is er meer ruimte voor gekleurd metaal in de keuken, alleen dan in zachte tinten zoals koper, goud of brons. Minder hard en door de natuurlijke kleuren een tijdloze keuze.

Metalen keukens

Ergonomie in de keuken

We zijn steeds bewuster bezig met datgene wat goed voor ons is. En er zijn genoeg slimme oplossingen bedacht om de ergonomie in de keuken te verbeteren. Drie voorbeelden hiervan zijn:

1. Quooker Front
Doordat de handel van de kraan bovenop de kraan is geplaatst, is de Quooker Front extra gemakkelijk te bedienen.

Ontdek meer over de Quooker Front

2. Vaatwasser op hoogte
De vaatwasser op hoogte is een uitkomst voor vrijwel iedereen. Goed om te weten is dat een vaatwasser niet op werkhoogte past in een kookeiland. Daarom wordt deze vaak in een hoge kastenwand verwerkt. Veelvoorkomend is om dan een grote lade onder de vaatwasser te ontwerpen. Functioneel én slim.

3. Solitaire de Waterbase
De bodem van de spoelbak van de Solitaire Waterbase kan op gelijke hoogte van het keukenblad worden ingesteld. Dit is heel prettig als u een zware braadpan wilt schoonmaken. Niet voorover gebogen in de spoelbak aan de slag. Maar gewoon op een goede werkhoogte. Zo belast u uw nek en schouders niet. Ook het vullen van een karaf met water is eenvoudig.

Ontdek meer over de Waterbase
Solitaire waterbase

Spectaculaire oppervlakten

Mag het een tikje gewaagd, maar wel met klasse? Omdat er steeds vaker wordt gekozen voor een grote woonkeuken, willen we ook geen doorsnee keuken. Een spannend element waardoor het net zo sfeervol wordt als de woonkamer? Ontdek de volgende twee spectaculaire eyecatchers.

Cambria

De meest smaakvolle kleuren, patronen en afwerkingen maakt Cambria tot een gewild keukenblad in de luxe keuken. De prachtige designs lijken zo uit de natuur te komen en zijn daarmee toepasbaar in vrijwel iedere stijl keuken. Het wordt gemaakt van composiet. Composiet is een variant op natuursteen. Dit wordt gevormd uit natuursteen en hars.

Meer weten over Cambria?

THEWALL

Een slimme en smaakvolle muurbekleding? Ontdek THEWALL. Ideaal als achterwand voor in de keuken maar ook zeker een slimme keuze voor in andere vertrekken in het huis. Met een reeks aan uiteenlopende accessoires is THEWALL een bijzonder design wandsysteem dat thuis hoort in een luxe interieur.

Ontdek THEWALL
The wall

Onverminderd van belang: duurzame keuken

Naast luxe en comfort loopt duurzaamheid als een rode draad door onze wensenlijst. Er is veel bewustwording op dit gebied en dat is niet zonder reden. SmartDesign Keukenstudio is FSC- en PEFC-gecertificeerd. Daarnaast sluiten we ons graag aan bij de merken en leveranciers die dat ook zijn. Zo dragen we samen een steentje bij aan het milieu.

En zo weet u, dat u een bewuste keuze maakt als u een slimme en smaakvolle droomkeuken kiest bij SmartDesign Keukenstudio.

Natuurlijke keukens

Keukentrends 2023 bewonderen?

Bent u benieuwd hoe de keukentrends 2023 er in het echt uit zien en hoe wij ze vertaald hebben? Kom dan langs in het SmartDesign center. Hier combineren we het beste van beide werelden. De keukentrends worden afgewisseld met tijdloze en smaakvolle keukenmogelijkheden zodat u altijd uw droomkeuken weet samen te stellen. Laat u vooral niet leiden door ons verhaal maar lees ook zeker de beoordelingen van de mensen die u voorgingen.

Deel uw wensen en ideeën met onze keukenadviseur. Wilt u goed van start gaan? Ontdek dan pin uw droomkeuken. Het zorgvuldig uitkiezen van uw nieuwe keuken moet een feestje zijn. Ervaar het zelf bij SmartDesign Keukenstudio in Maassluis. Maak een afspraak via de site of breng een bezoek aan het inspirerende SmartDesign center.

Maak een afspraak

Voor uw slimme en smaakvolle keuken.

Keukentrends 2023
Raymond Mosselman
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak