Keukentrends 2022

Geschreven door Raymond Mosselman in Inspiratie
14 september 2021 | Aangepast op: 5 juni 2024

Benieuwd naar de keukentrends van 2022?

Keukentrends 2022

Voor het samenstellen van de keukentrends 2022, heeft SmartDesign keuken- en interieurland onder de loep genomen om u te helpen bij het kiezen van uw nieuwe droomkeuken. In het SmartDesign center brengen wij het beste van beide werelden samen. Bij ons kunt u terecht voor zowel de trends als tijdloze, stijlvolle keukens. Of bent u benieuwd naar de nieuwste keukentrends van 2023?

6x keukentrends 2022:

Metalen keukens

Durf te kiezen voor een metalen of metaallook keuken. Denk aan brons, goud of bijvoorbeeld gun metal (een zwarte staaltint). Letterlijk een schitterende keuken, iets anders dan anders én toch tijdloos omdat het natuurlijk oogt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in deze edelstaallook keuken, erg elegant door de bijzondere finishing touch. Maak een metaallook keuken minder strak door te werken met hout. Kies voor een houten werkblad of sfeervolle houten wandplanken. Of schroef de exclusiviteit nog iets verder op door juist te kiezen voor bronzen of goudkleurige tegels op de achterwand.

Pasteltinten in de keuken: Zachtgroene en zandkleurige tinten

Pasteltinten in de keuken hebben vorig jaar hun intrede gedaan. Dit jaar staan de tinten zandgroen en zandkleurige saharabeige bovenaan het lijstje. Prachtige natuurlijke tinten die de keukenruimte vullen met een oase aan rust. Een aangenaam alternatief voor de zwarte en donkere keukens die overigens nog steeds onverminderd populair zijn.

Saharabeige Keuken

Bij onze partner Dekker spreken ze over de trend Holistic Home waar ze veel licht hout, lichte tinten en pastelkleuren in terugzien. Glas en duurzaam materiaal zorgen voor een goede toevoeging van de zachte tinten.

Chique en tijdloos: Verfijnd hout

De derde keukentrend voor 2022 is verfijnd hout. Van robuust en ruig zien we de trend nu verschuiven naar verfijnd hout dat zorgt voor een chique en elegante uitstraling in uw keuken. Een goed voorbeeld van een keukenfront, bestaande uit verfijnd hout, is eucalyptus hout. Dit is een hardhout soort en bevat relatief weinig olie waardoor het hout minder gevoelig is voor verkleuren.

Dekker spreekt over de trend Mystic Earth. Basaal en sereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en caramel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

Duurzame keukenbladen: TopCore en Fenix

Duurzaam, sterk en betaalbaar. Dat zijn de bladen van TopCore. Dit is gemaakt van een compact laminaat en heeft als basismateriaal multiplex, spaanplaat of duurzaam Greengridz.

Greengridz

Meerdere lagen waren doordrenkt in melaminehars en samengeperst. Hierdoor is het een sterk, robuust en watervast keukenblad, dat makkelijk te onderhouden is.

Ook Fenix 0.9 is een duurzaam keukenblad waarbij als basis voor Greengridz wordt gekozen. Meer weten over Greengridz?

De bijzondere eigenschap van Fenix is dat het met nanotechnologie is behandeld waardoor dit materiaal er fingerprint-proof is en tegelijkertijd een zachte afwerking heeft, soft touch. En keukenblad dat uw keuken onmiddellijk een upgrade geeft vanwege de prachtige afwerking en het is verkrijgbaar in diverse kleurstellingen.

Fenix Greengridz

Smaakvolle accessoire: Quva

Wat een smaakmaker is dit, de Quva. Een vernuftig vacumeer-apparaat dat eenvoudig kan worden toegepast in uw keukenblad. De Quva blinkt uit in een viertal taken.

  • Marineren in 10 minuten
  • Ingrediënten vacuüm verpakken
  • Sousvide koken
  • Wijn op smaak houden

Meer weten over de Quva hét doordachte vacumeer-apparaat?

Quva Keukentrends 2022
Quva Functie

Voor in de bijkeuken: Airdresser

Wij zijn al jaren overtuigd van de bijkeuken als dé musthave in uw woning, mits u hier de ruimte voor heeft natuurlijk. En dit kan al verrassend snel binnen handbereik zijn. Onze aanschafadviseurs weten op slimme wijze uw keuken zo te ontwerpen dat er soms wel mogelijkheden zijn voor het realiseren van een bijkeuken. Wilt u meer weten over een bijkeuken?

Als keukentrend voor 2022, specifiek voor de bijkeuken, geven wij de Samsung Airdresser een podium. Deze slanke kast met smaakvol design van Samsung geeft uw kleren precies wat het nodig heeft. Lucht, stoom en warmte.

De JetSteam ontsmet en verfrist uw kleding. De stoom baant zich een weg in de vezels van uw kleding en verwijdert daarom bacteriën, virussen, huisstofmijt, gassen die vieze geurtjes veroorzaken (denk aan zweet en tabak) en andere schadelijke stoffen. Ook ontkreukt het uw kleding waardoor strijken tot het verleden behoort.

U kunt de Airdresser in het SmartDesign center bewonderen, waar hij een plekje heeft gekregen in onze toonzaal bijkeuken.

Meer weten over keukentrends 2022?

We zijn aan het einde gekomen van de keukentrends 2022. In ons SmartDesign center combineren we het beste van beide werelden. De keukentrends worden afgewisseld met tijdloze en smaakvolle keukenmogelijkheden zodat u altijd uw droomkeuken weet samen te stellen.

Deel uw wensen en ideeën met onze aanschafadviseur. Samen met zijn of haar keukenervaring komt u tot een slimme en smaakvolle keuken waar u jarenlang van geniet. Laat u vooral niet leiden door ons verhaal maar lees ook zeker de beoordelingen van de mensen die u voorgingen.

Het zorgvuldig uitkiezen van uw nieuwe keuken moet een feestje zijn. Ervaar het zelf bij SmartDesign Keukenstudio in Maassluis. Maak een afspraak via de site of breng een bezoek aan het inspirerende SmartDesign center.

Maak een afspraak

Voor uw slimme en smaakvolle keuken.

Raymond Mosselman
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak