Japandi stijl

Geschreven door in Inspiratie
2 december 2021 | Aangepast op: 17 augustus 2022
Japandi Stijl

Japandi stijl

Een mix van de Japanse en Scandinavische stijl die samenkomt in een huis vol zen. De Japandi stijl komt als geroepen en maakt uw huis fris, gebalanceerd en sereen. Leer meer over deze interieurtrend en ontdek of het iets voor u is.

Direct naar:

Wat is Japandi stijl?

De Japandi stijl staat voor sereniteit. De Japandi stijl is een populaire interieurstijl die goed aansluit bij de tijd waar we in leven. Toch is het niet nieuw. We nemen u mee, terug in de tijd.. Zo’n 150 jaar geleden wisselden Japan en Noord-Europa voor het eerst hun goederen én culturele invloeden met elkaar uit. Ze bleken dezelfde (design)waarden te delen. In de basis gaat het om de levensfilosofieën van beide culturen, namelijk ‘Hygge’ en ‘Wabi sabi’. Hygge staat voor het creëren van een warme en gezellige sfeer waarbij genieten van de goede dingen in het leven voorop staan. Wabi sabi staat voor de acceptatie dat niets blijft zoals het is, niets is perfect of voor eeuwig. Voelt u al een zekere mate van melancholie?

"De Japandi stijl staat voor sereniteit"

En weer terug naar nu. Deze ontmoeting van culturen is uitgemond in een stijl waar we vandaag de dag naar verlangen. De Japandi stijl draait om eenvoud en organische vormen die worden afgewisseld met grafische lijnen en zorgt voor 100% zen in huis.

Japandi Accessoires

Welke materialen worden toegepast in de Japandi stijl?

Om de ultieme serene sfeer in huis te halen worden verschillende natuurlijke materialen met elkaar gecombineerd. Veel toegepaste materialen voor de Japandi stijl zijn hout, linnen, rotan, bamboe, wol, papier en planten. Denk bijvoorbeeld aan strak gestucte muren gecombineerd met een houten lambrisering van smalle latjes. Of een betonlook muur gecombineerd met een lichte hout(look) vloer. De meubelen bestaan uit organische vormen en ook de minimalistische accessoires zijn zacht en rond van vorm.

Wat zijn Japandi kleuren?

Typische Japandi kleuren zijn:

  • wit
  • grijs
  • beige
  • crème
  • pasteltinten
  • warme tinten van het terracotta palet

Japandi is overwegend licht en zacht en wordt afgewisseld met een paar donkere accenten om die warme sfeer naar boven te halen. De lichte tinten van het hoge noorden worden gemixt met de donkere Japanse aardetinten.

Hoe ziet het Japandi interieur eruit?

Een Japandi interieur wordt gekenmerkt door de toepassing van de juiste materialen waarbij minder altijd meer is. Er heerst een bepaalde soberheid en toch ook een frisheid door het vele licht (in kleur en daglicht). Vooral lage meubelen ziet u terug zodat er veel ruimte is voor het licht.

Japandi Interieur

Een Japandi keuken

Pas de Japandi stijl toe in uw keuken door te kiezen voor specifieke kaderdeuren. Erg smaakvol en verkrijgbaar in zowel houtlook als in een effen kleur. Of durf iets verder te gaan en kies voor een ronde vorm in uw keuken, dat aansluit op de rest van de organische meubelen in Japandi stijl. Kies voor een dun, minimalistisch keukenblad en een zachte kleur voor op de muur. Pas de houten lambrisering van smalle latjes toe bij de eettafel en creëer daarmee één geheel. En denk bijvoorbeeld aan open rekken of wandplanken om uw servies in natuurtinten een mooie plek te geven. Kiest u voor een Japandi keuken dan kunt u ontzettend veel kanten op.

De Japandi stijl doorvoeren in uw keuken?

Wilt u meer weten over deze interieurtrend en dit toepassen in uw nieuwe keuken? Kom dan langs in het SmartDesign center en onze keukenadviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw Japandi keuken en denken ook mee hoe u dit doorvertaald in de rest van uw interieur. Maak een afspraak via de website zodat u er zeker van bent dat wij alle tijd voor u hebben.

Japandi Keuken
Maak een afspraak
Japandi Style
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak