Luxe woonkeuken

Geschreven door Coen van Gilst in Binnenkijker
1 december 2022 | Aangepast op: 2 december 2022

Van warmhoudlade tot dubbele koelkast: alles wat je maar bedenken kunt, is in deze luxe woonkeuken aanwezig. Maar een keuken moet niet enkel praktisch zijn, je moet er ook graag vertoeven. Zeker als de bewoners echte foodies zijn. Ontdek meer over deze handgemaakte keuken.

Meer weten over handgemaakte keukens?
Luxe woonkeuken

Gedetailleerd maatwerk voor woonkeuken

In deze woonkeuken huist een liefde voor koken. Een dierbare plek als deze, moet tot in de puntjes zijn afgewerkt. Om dat te realiseren, zorgde SmartDesign Keukenstudio voor gedetailleerd maatwerk. “De keuken is handgemaakt, dat zorgde ervoor dat ik er alle kanten mee op kon”, vertelt Coen van Gilst van SmartDesign Keukenstudio.

Totaal plaatje

“De bewoners van dit huis staan graag achter het fornuis. Ze willen hier al het denkbare kunnen bereiden. En daar is de nodige apparatuur voor nodig.” Maar het blijft niet alleen bij koken: er wordt ook veel tijd aan de bar en de eettafel gespendeerd. “We wilden ervoor zorgen dat je hier graag gaat zitten, dat het een leeffunctie heeft”, vertelt Coen.

Om het keukeneiland te kaderen, koos hij voor een verlaging met afzuigkap boven de bar. “Naast de verlichting op de bar zelf, kon ik zo ook rechtstreekse verlichting boven het eiland voorzien. Dit zorgt voor een enorm sfeerelement. Mocht je de kap nu weglaten, merk je dat je een stukje mist.”

We wilden ervoor zorgen dat je hier graag gaat zitten, dat het een leeffunctie heeft

Coen van Gilst
Luxe woonkeuken

Luxe woonkeuken met sfeer

“De bewoners wensten een hotel-chique uitstraling. Daarom kozen we voor een zwartgelakte houtnerf. Door het hout lijkt de sfeer bijna klassiek, maar door de zwarte toepassing krijgt het net dat ietsje meer. In combinatie met de houten vloer die er al lag, maakten we een contrast die de hele sfeerbeleving ondersteund.”

Op het eiland plaatsten ze twee soorten keukenbladen. “Enerzijds heb je het keramische werkblad. Dat werkten we mooi af met een metalen sierstrip. Anderzijds heb je de bar rondom. Hij is gemaakt van ruw eikenhout, daar zul je niet snel een beschadiging op zien.” De combi van de zwarte kasten en het licht betonkleurige keramisch blad, maakt het niet alleen werkbaar, het geeft de keuken ook een stoere uitstraling mee.

Door het hout lijkt de sfeer bijna klassiek, maar door de zwarte toepassing krijgt het net dat ietsje meer

Coen van Gilst

Identikit

Materialen
Kastfronten uit dekkend gelakt eiken fineer ral 9011 zwart, matzwart geborstelde grepen van Dauby, werkblad van keramiek stucco light honed, bar uit gedisseld eikenhout

Apparatuur
Warmhoudlade, vacumeerlade, combi-stoomoven, oven, inductiekookplaat, dubbele koelkast met vriescombinatie, vaatwasmachine van Miele, kraan van Quooker, plafondafzuigunit van Novy.

Wilt u graag een luxe woonkeuken realiseren?

Wilt u ook graag een luxe woonkeuken? En wilt u zeker weten dat u voor een slimme en smaakvolle keuken kiest? Kom dan langs in het SmartDesign center in Maassluis. Of maak direct een afspraak via de site.

Samen stellen we uw droomkeuken samen. Uw ideeën en onze creativiteit en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat u binnenkort geniet van uw nieuwe keuken.

Maak een afspraak Of stel uw vraag
Luxe woonkeuken

Stijlvol Wonen
In samenwerking met het magazine Stijlvol Wonen is deze binnenkijker gerealiseerd en gepubliceerd in de keukenkatern van editie 7 okt-nov. 2022.

Tekst: Hanne Van Oeckel
Fotografie: Hagemeier Fotografie

© DPG Media Home Deco N.V.

Laat u inspireren door andere binnenkijkers:

Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak