Warmhoudlade

Geschreven door Martin Boerdam in Inspiratie
8 november 2017 | Aangepast op: 17 december 2020

Warmhoudlade. Een must-have of overbodige luxe? Zoals dat vaker gaat wordt keukenapparatuur in een professionele keuken gebruikt en uiteindelijk kiest de fanatieke hobbykok ervoor om het in zijn eigen keuken toe te passen.

Of het nuttig is en bij uw manier van koken past? Wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden en dan kunt u bepalen of u ook graag een warmhoudlade in uw keuken wilt.

Wat is een warmhoudlade?

Een warmhoudlade is, zoals de naam al weggeeft, een lade waarin gerechten worden warm gehouden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een warmhoudlade die het gerecht opwarmt en niet enkel warm houdt. Het is dan ook een klein inbouwapparaat en diverse merken hebben een dergelijke warmhoudlade in hun assortiment. Vaak wordt de warmhoudlade onder de oven of magnetron geplaatst zodat het er ook optisch mooi uit ziet in het keukendesign.

Functies van een warmhoudlade

Er zijn diverse toepassingen mogelijk met een warmhoudlade. De belangrijkste zetten wij op een rij.

  • servies verwarmen
  • eten en drinken warm houden
  • ontdooien van bevroren voedsel
  • slow cooking: koken met lage temperaturen
  • gisten van deeg voor brood of koekjes
  • smelten van chocolade of boter
  • droog fruit en kruiden

Verwarmen van servies

Met een warmhoudlade kunt u eenvoudig uw borden, kopjes en kommen voorverwarmen. Perfect om uw koffie niet in een koude kop te hoeven schenken. Doordat het kopje warm is koelt de koffie minder snel af. Dit geldt uiteraard ook voor warme borden en kommen.

Opwarmen van gerechten

Warmhoudlades kunnen vaak op een exacte temperatuur worden ingesteld en zorgen ervoor dat gerechten op die manier op de juiste temperatuur worden verwarmd. Het risico dat het eten overkookt op en het gewenste kookpunt overschrijdt is er niet. Een warmhoudlade kan handig zijn als de kinderen later zijn met het eten vanwege de sport-training.

Warmhoudlade Opwarmen

Ontdooifunctie warmhoudlade

Bewaard u uw vlees in de vriezer? Dan is de warmhoudlade het uitgelezen apparaat om voeding te ontdooien. Het ontdooiingsproces kan worden versneld zonder waardevolle voedingsstoffen te verliezen.

Slow cooking met warmhoudlade

Houdt u van kokkerellen? Dan is de warmhoudlade een welkom keukenapparaat als u met de kooktechniek slow cooking aan de slag gaat. Een populaire kooktechniek vanwege de langzame en zachte bereidingsmethode, waardoor smaak en ingrediënten behouden blijven. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van spare ribs of pulled pork. Dit vlees heeft uren nodig om perfect te garen en de warmhoudlade is dan een uitkomst. Bijkomend voordeel is dat u ondertussen de kookplaat vrij heeft voor het bereiden van de bijgerechten en bijpassende saus.

Slow Cooking

Smelten van boter of chocolade

U kent het vast wel. In het weekend lekker bakken met de kinderen. Alle benodigdheden zijn in huis gehaald en net als u aan de slag wilt met het bakken van de appeltaart, is de boter nog te hard. De warmhoudlade biedt dan uitkomst. Het smelten van bijvoorbeeld boter of chocolade is in een handomdraai geregeld. Stel de optimale smelttemperatuur in en voorkom daarmee dat de boter bruin kleurt of de chocolade verbrandt.

Drogen van fruit of kruiden

Heeft u te veel fruit gekocht? Droog het fruit dan zachtjes in de warmhoudlade. Op die manier heeft u altijd een gezonde snack in huis. Ook kruiden kunnen in de warmhoudlade worden gedroogd waardoor u er langer gebruik van kunt maken.

Conclusie warmhoudlade must-have of overbodige luxe

Is de warmhoudlade een must-have of overbodige luxe? Op basis van bovengenoemde toepassingen heeft u vast een beeld of de warmhoudlade van toegevoegde waarde is in uw keuken en past bij uw kookstijl. Het is in ieder geval helder dat het de bereiding van uw gerechten vergemakkelijkt.

Wilt u meer weten over de warmhoudlade?

Heeft u vragen of wilt u graag advies over de warmhoudlade? Kom dan langs in onze showroom en onze keukenadviseurs helpen u graag verder.

Afspraak maken
Martin Boerdam
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak