Grote leefkeuken

Geschreven door in Binnenkijker
8 oktober 2020 | Aangepast op: 13 oktober 2020

De eigenaren wilden een houten keuken met aandacht voor ergonomie. De keuken is zo ontworpen dat het lijkt of ze er altijd heeft gestaan. De kwalitatieve keukenapparaten inclusief gezellige koffie en drankhoek verraadt de aanwezigheid van een stel levensgenieters.

Keuken met geïntegreerde kastenwand

De keuken bestaat uit een volledig geïntegreerde kastenwand in eiken fineer met in een nis het spoelgedeelte en centraal het kookeiland eveneens in eiken fineer. Alle houten fronten zijn aan de boven- en onderkant met kopshout afgewerkt. De kasten krijgen hierdoor een massieve uitstraling.

“De keuken moest praktisch zijn maar mocht ook best mooi zijn. Dit vormde de grootste uitdaging."

Olaf Blom

Ergonomische leefkeuken

Het kookeiland telt een keramiek werkblad met een zwarte marmertekening Nero Marquina. In tegenstelling tot marmer is een keramiek werkblad thermisch belastbaar en bestand tegen zuren. Het werkblad heeft twee hoogtes. “Omdat mevrouw reumapatiënt is moest alles licht bedienbaar en uittrekbaar zijn. De kasten zijn voorzien van uittrekladen. Ook de oven is lager ingebouwd. Nadenken over specifieke hoogtes en deze integreren in het ontwerp was geen sinecure. De keuken moest praktisch zijn maar mocht ook best mooi zijn. Dit vormde de grootste uitdaging”, zegt Olaf van SmartDesign Keukenstudio.

Aandacht voor keukenapparatuur

Bijzondere aandacht ging uit naar de keukenapparatuur. Als kookliefhebbers mocht een kwalitatieve stoomoven – een Miele vanwege de stoomtechniek en vaste watertoevoer - niet ontbreken. Om naar hartenlust te kunnen toasten, grillen en gratineren bedacht de ontwerper een speciale liftdeur om de salamander in de wandkast gemakkelijk te kunnen bedienen.

Bij goed koken hoort ook goed koelen in een royale koelkast en aparte diepvriezer van elk 1 meter 78 hoog. De eigenaars kozen voor grijze in plaats van standaard zwarte keukenapparatuur. “Grijs is ook mooi en lekker eigenwijs”, klinkt het. Aan de andere kant van het kookeiland is de koffiehoek slash drankhoek voorzien van wijnklimaatkast en espressoapparaat. Er staat niet voor niets twee barkrukken aan het verhoogde gedeelte van het eiland.

Identikit van de keuken

MATERIALEN: kastenwand van eiken fineer, keramiek werkblad met marmertekening Nero Marquina

APPARATUUR: kookplaat met werkbladafzuiging van Siemens, wijnklimaatkast van AEG, stoomoven van Miele, koelkast en aparte diepvriezer van Siemens, kraan van Quooker.

ONTWERP: Olaf Blom, SmartDesign Keukenstudio

Wilt u ook een grote leefkeuken?

Wilt u ook graag een prachtig grote leefkeuken zoals deze gerealiseerde keuken? Breng dan een bezoek aan ons SmartDesign center in Maassluis. Of maak direct een afspraak zodat één van onze keukenadviseurs alle tijd voor u heeft om uw wensen en ideeën door te spreken. Zo stelt u uw smaakvolle droomkeuken samen.

Maak een afspraak Of stel uw vraag
Grote Houten Keuken

Stijlvol Wonen
In samenwerking met het magazine Stijlvol Wonen is deze binnenkijker gerealiseerd en gepubliceerd in de keukenkatern van okt-nov. 2020.

Tekst: Ingrid Allaerts
Fotografie: Muk van Lil

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak