Heteluchtovens

Bakken met een hete lucht oven

Heteluchtoven

Bent u op zoek naar een nieuwe heteluchtoven of bent u van plan om een bestaande hete lucht oven te vervangen, dan bent u bij SmartDesign Keukenstudio aan het juiste adres. U heeft bij ons keuze uit de betere merken apparatuur. Bezoek ons SmartDesign center waar wij u de verschillende hete lucht ovens kunnen demonstreren.

Maak een afspraak voor een demonstratie
Wat Is Een Heteluchtoven

Wat is een heteluchtoven?

Een heteluchtoven is een oven waarbij de warme lucht door de oven wordt gecirculeerd. Achterin de oven wordt de lucht voorverwarmd. Deze voorgewarmde lucht wordt via de ventilatoren in de oven gebracht.
Ook zijn er aan de boven- en onderkant van de oven verwarmingselementen aanwezig. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor het bereiden van een soufflé. Voor de bereiding hiervan moeten de ventilatoren zijn uitgeschakeld, anders zakt de soufflé in. Ook de echte bakliefhebbers maken veelal gebruik van een oven waarbij de ventilatoren zijn uitgeschakeld.

Heteluchtovens

Heteluchtoven voor snelle bereiding

De heteluchtoven is uitermate geschikt voor een snelle bereiding van gerechten. Bij gebruik zorgt de ventilator voor een snelle circulatie van warmte waardoor er op verschillende niveaus meerdere gerechten tegelijkertijd bereid kunnen worden.

Het voordeel van een heteluchtoven is ook dat u de deur kunt openen om uw gerecht goed te bekijken, zonder dat alle warmte direct uit de oven ontsnapt. Zodra de deur wordt geopend, komen de ventilatoren tot stilstand waardoor de warmte niet wordt weggeblazen.

Er zijn ovens in alle maten en soorten. En met zoveel variatie is het best lastig kiezen. U kiest afhankelijk van uw bakwensen en budget het ovensysteem dat het beste bij u past. Er is de keuze tussen een draaideur of kiepdeur. Bij een draaideuroven kan de deur links of rechtsdraaiend gemonteerd worden. Een klepdeur trekt u naar zich toe.

4d hetelucht

Een nieuwe vernuftige toepassing in de oven is 4d hetelucht. Dit komt tot stand doordat de ventilator in twee richtingen draait. Hierdoor wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en wordt het te bereiden product gelijkmatig gegaard. Nog beter dan met de traditionele functionaliteit van een heteluchtoven.

Heteluchtoven of elektrische oven?

Wat is het belangrijkste verschil tussen een heteluchtoven en een elektrische oven? De conventionele oven is niet uitgerust met een ventilator waardoor het behoorlijk lang kan duren voordat de oven op de gewenste temperatuur is aangekomen. Een heteluchtoven zorgt voor de ontwikkeling van warme lucht achterin de oven, dat met behulp van ventilatoren in de oven wordt verspreid. Hierdoor is de oven sneller opgewarmd.

Wat zijn de voordelen van een heteluchtoven?

De voordelen van een heteluchtoven zijn:

 • de temperatuur is beter en gelijkmatiger te regelen
 • de ventilator zorgt voor een betere verdeling van de warme lucht
 • de snelle verwarming van de oven

De nadelen van een heteluchtoven

De nadelen van een heteluchtoven zijn:

 • het te bakken product wat dicht bij de ventilator staat gaat sneller omdat de lucht daar heter is
 • het vocht wordt sneller uit het product onttrokken door de warmtecirculatie.

Meer weten over heteluchtovens?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe heteluchtoven of het vervangen van uw bestaande oven? Wij geven u graag advies. Wij nodigen u graag uit in het SmartDesign center en vertellen u meer over de mogelijkheden. Of maak een afspraak via onze website zodat wij gegarandeerd alle tijd voor u hebben.

Neem contact op

Onze merken

 • Miele
 • Siemens
 • AEG
 • Bosch
 • Gaggenau
 • Etna
 • Atag
 • Pelgrim
Maak een afspraak
Hete Lucht Ovens
Hetelucht Ovens
Hete Lucht Oven
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
ovens en magnetrons

Combi magnetrons

De magnetron is erg handig voor het snel opwarmen van een maaltijd of voor het…

Lees verder
Stoomovens

Stomen is een hele gezonde manier van koken omdat in een stoomoven de…

Lees verder
Conventionele ovens

De conventionele oven is het traditionele ovensysteem met boven- en onderwarmte.

Lees verder
Bekijk alle ovens en magnetrons
Maak een afspraak