Conventionele ovens

Koken met een conventionele oven

Conventionele oven

Bent u op zoek naar een nieuwe conventionele oven? Een traditionele oven waarin u uitstekend kunt bakken? Graag vertellen wij u meer over de conventionele ovens, de verschillen met een heteluchtoven en wat de mogelijke voor- en nadelen zijn als u kiest voor deze traditionele oven.

Wat is een conventionele oven?

Conventionele Oven

De conventionele oven is het meest traditionele ovensysteem. Het gaat om een elektrische oven, waarbij er geen warmtecirculatie plaatsvindt, maar de oven wordt verwarmt door een stralingswarmte van boven- en onderin de oven. Dit maakt het mogelijk dat het gerecht wat u wilt bereiden gelijkmatig wordt verwarmt.

Er zijn ovens in verschillende maten en soorten. Er bestaan namelijk ook extra brede of extra hoge ovens. En met zoveel variatie is het best lastig kiezen. Samen kijken wij, afhankelijk van uw bakwensen, het ovensysteem dat het beste bij u past.

Inbouwoven Conventioneel

Verschil tussen heteluchtoven en conventionele oven?

Het verschil tussen een heteluchtoven en een conventionele oven is dat de lucht in een heteluchtoven eerst verwarmd wordt achterin de oven en vervolgens met behulp van ventilatoren de oven wordt ingeblazen. Net als bij de conventionele oven is er een warmte element boven en onderin de oven aanwezig. Dit is bedoeld voor het bereiden van specifieke gerechten waarbij de verplaatsing van lucht niet wenselijk is. Een heteluchtoven is met behulp van een ventilator sneller opgewarmd. Meer weten over een heteluchtoven?

Meer weten over andere soorten oven? Ontdek er meer over: oven, magnetron een combi of stoomoven?

Wat zijn de voordelen van een conventionele oven?

De voordelen van een conventionele oven zijn:

  • gelijkmatige verdeling van de warmte en daarmee voor het product in de oven, geen schommelingen in temperatuur
  • het zijn vaak voordelig geprijsde ovens
  • doordat de lucht niet circuleert droogt het product in de oven niet snel uit.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van een conventionele oven zijn:

  • de duur van de opwarming van de oven
  • het aanpassen van de temperatuur kost tijd.
Conventionele Oven

Meer weten over de conventionele oven?

Wilt u graag meer weten over een conventionele oven voor in uw keuken? Maak een afspraak via onze website en één van onze keukenadviseurs vertelt u er alles over. Toch zelf nog even verder oriënteren welke oven u moet kiezen? Dat kan uiteraard ook en anders zien wij u graag in het SmartDesign center in Maassluis.

Maak een afspraak

Onze merken

  • Miele
  • AEG
  • Siemens
  • Bosch
  • Gaggenau
  • Etna
  • Pelgrim
  • Atag
Maak een afspraak
Conventionele Oven
Conventionele Ovens
Conventionele Oven inbouw
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
ovens en magnetrons

Combi magnetrons

De magnetron is erg handig voor het snel opwarmen van een maaltijd of voor het…

Lees verder
Stoomovens

Stomen is een hele gezonde manier van koken omdat in een stoomoven de…

Lees verder
Heteluchtovens

De hetelucht oven is uitermate geschikt voor een snelle bereiding van gerechten.

Lees verder
Bekijk alle ovens en magnetrons
Maak een afspraak