Klassieke Witte Keuken

Geschreven door Coen van Gilst in Binnenkijker
21 juli 2016 | Aangepast op: 9 september 2021

Graag geeft John ons een kijkje in zijn keuken en deelt zijn ervaring met u over de aankoop van zijn nieuwe keuken bij SmartDesign Keukenstudio. John woont samen met Helene, hun twee kinderen van 13 en 9 jaar en een puppy.

​Waarom heeft u gekozen voor deze Klassieke keukenstijl?

“We wilden een klassieke, lichte keuken, maar wel van deze tijd. We waren al bij een aantal keukenzaken geweest, maar het voelde niet goed. En één keuken die we mooi vonden, kwam ver boven ons budget uit. Mijn collega adviseerde mij naar SmartDesign Keukenstudio te gaan. Zij hebben deze handgemaakte keuken gemaakt en wij zijn er dolgelukkig mee.”

Wat vond u belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?

“Het oppervlak van de keuken is vrij beperkt, dus we waren zeer verrast dat er nog zoveel mogelijk was en we zoveel ruimte hebben. Wij hadden wel wat ideeën, maar dankzij de eerlijke adviezen van SmartDesign Keukenstudio zijn we nu heel blij dat we dat niet hebben doorgedrukt. En nadat de keuken rond was, zijn we nog een keer gebeld, omdat ze toch iets hadden gevonden wat ervoor zorgde dat we nog optimaler met de ruimte konden omgaan. Dat is deze speciale hoekkast aan de bovenkant geworden. We hebben diepe lades, een extra kruidenrek bij de afzuigkap en voor de pannen een compleet uitschuifbaar rek. Er is een muur uitgebroken, waardoor we meer werkruimte hebben én aan het zitgedeelte nog extra kastruimte hebben gekregen."

Wat zou u absoluut niet willen missen in de keuken?

“De koffieautomaat. Wat we ook niet meer willen missen, is de praktische indeling waardoor we in de keuken veel kwijt kunnen en heel makkelijk is schoon te maken. Kijk hier, een lade met prullenbak, we schuiven de kruimels zo weg.”

Hoe ziet uw dagelijkse routine in de keuken eruit?

“We zijn de hele dag door in de keuken en bij de eettafel. De huiskamer wordt alleen nog gebruikt als we een film willen kijken. Zelfs ik kook nu soms, ideaal die automatische programma’s. Wat we echt heerlijk vinden zijn de asperges en kalfssucade uit de combi-stoomoven. Alles smaakt trouwens lekkerder uit de combi-stoomoven.”

Hoe bent u aan de keuze van deze apparaten gekomen?

"Via SmartDesign Keukenstudio. Niet alle apparaten zijn van Miele, maar de apparaten in het zicht wel. Zij hebben ons goed geadviseerd en nadat de keuken geplaatst was, hebben ze uitleg gegeven over alle apparaten."

En wat zijn uw ervaringen met de apparaten?

“De extra grote combi-stoomoven is voor ons ideaal. Die was toen net door Miele geïntroduceerd. We gebruiken hem heel veel in combinatie met de warmhoudlade. Ben ook heel tevreden over de koffieautomaat, die de hele dag door wordt gebruikt. Mijn moeder komt er speciaal voor langs als ze zin heeft in lekkere koffie. Er is nu familie over van mijn vrouw, waardoor er gisteren een hele zak koffiebonen is opgegaan. Waar we ook heel blij mee zijn, is de stille afzuigkap. Die staat regelmatig aan, omdat er onder de afzuigkap wordt gerookt.”

Heeft u tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?

“Ik heb geen tip, omdat het uitzoeken van een keuken zo persoonlijk is. Of toch wel één tip die ik kreeg van mijn collega: ga naar SmartDesign Keukenstudio. Zij hebben overigens ook deze gordijnen geleverd en bij ons de bovenverdieping gestuct, een vloer gelegd en de trap bekleed. Je ziet dat elk detail perfect is afgewerkt.”

Ontdek een andere witte keuken.

Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak