Robuuste Houten Keuken

Geschreven door Coen van Gilst in Binnenkijker
16 augustus 2016 | Aangepast op: 17 december 2020

Willeke Weijs geeft ons een kijkje in haar keuken en deelt haar ervaring met u over de aankoop van de nieuwe keuken bij SmartDesign Keukenstudio. Willeke woont samen met Maurice en hun drie kinderen van 13, 10 en 7 jaar.

Waarom heeft u gekozen voor deze keukenstijl?

"We wilden een stoere, robuuste en landelijke keuken, maar wel een keuken die qua materialen en gebruik goed leefbaar is. Na het bezoeken van een aantal keukenzaken kwamen we binnen bij SmartDesign Keukenstudio. We zagen direct dat zij de stijl hadden waar we naar op zoek waren."

Wat vond u belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?

"Dat er een eiland in de keuken zou komen. Het is geen kookeiland geworden, maar we hebben nu wel veel werkruimte gekregen. En we wilden veel lichtinval. In ons vorige huis was de keuken vrij donker, dus met de bouw van dit huis hebben we goed gekeken naar de vele raampartijen."

Wat zou u absoluut niet willen missen in de keuken?

"Dit eiland. We hebben barkrukken besteld, maar die zijn helaas nog niet geleverd. Dat zitten aan de bar doet mij denken aan vroeger bij mijn moeder thuis. Als mijn moeder aan het koken was, zaten wij er altijd bij. En ik merk het nu al in deze keuken. We zijn hier eigenlijk altijd."

robuuste keuken met eiland

Hoe ziet uw dagelijkse routine in de keuken eruit?

"Doordeweeks kook ik. Ik gebruik de combi-stoomoven en de warmhoudlade heel veel. Mijn drie kinderen sporten altijd onder etenstijd, dus ik houd hun eten warm in de lade. In het weekend kookt mijn man graag. Hij kan dan ook uren bezig zijn met het halen van verse streekproducten bij diverse bedrijven in deze omgeving en gaat dan thuis aan de slag. Weet je wat mij ook opvalt met de combi-stoomoven? Ik heb onlangs een cake gebakken en die was veel luchtiger en smaakte ook veel lekkerder."

Binnenkijken in de keuken

Hoe bent u aan de keuze van deze apparaten gekomen?

"SmartDesign Keukenstudio heeft ons geadviseerd welke apparaten het best bij ons passen en we zijn naar Miele geweest om de kookdemo bij te wonen."

En wat zijn de ervaringen met de apparaten?

"In het begin was het even wennen om met de combi-stoomoven te koken, maar het is ideaal en alles smaakt veel lekkerder. Grote verrassing vind ik de PerfectFresh-lades in de koelkast. Alle producten blijven echt veel langer vers en goed. De gaskookplaat past qua uitstraling goed bij deze keuken. We hadden ook aangegeven dat we op gas wilden koken, maar voor het gemak met schoonmaken zouden we nu toch eerder voor een inductiekookplaat gaan. We hadden ook een iets kleinere kookplaat kunnen nemen, want met de combi-stoomoven gebruiken we nu veel minder pitten."

robuuste gaskookplaat

Heeft u tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?

"Kijk of het mogelijk is om voor veel lades te kiezen. Je gebruikt de ruimte veel optimaler en je kunt overal makkelijk bij."

Bent u ook toe aan een nieuwe keuken en wilt u graag persoonlijk en eerlijk worden geadviseerd? Neem dan contact met op ons.

Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak