Kasteelvilla met woonkeuken

Geschreven door Raymond Mosselman in Binnenkijker
11 december 2020 | Aangepast op: 9 september 2021
Donkere Landelijke Keuken

Verbouwen of verhuizen? De bewoners kozen voor het laatste en lieten hun droomhuis bouwen op een idyllische plek in het groen in Zuid-Holland. De villa in Kempische stijl met de kasteelachtige uitstraling sluit volledig aan bij de wensen en behoeften van de bewoners.

De met grind omringde, landelijk gelegen villa trekt direct de aandacht vanaf de straatkant. De vele details die het ontwerp rijk is, springen in het oog en zorgen ervoor dat voorbijgangers regelmatig stoppen om een foto te maken van het prachtige plaatje. Niet alleen het exterieur is een parel om te zien; het interieur complementeert het geheel op unieke wijze. Iets waar ook de bewoonster een groot aandeel in had.

Robuuste woonkeuken

“De bewoners wilden een veranda als verlengstuk van de woning”, vertelt Cees Bongers. “Het brengt de tuin naar binnen en binnen naar buiten. Vanaf de veranda heeft Sander een interessante zichtlijn gecreëerd, waarbij gebruik is gemaakt van de drie op hout gestookte openhaarden in de veranda, de woonkeuken en de woonkamer. Deze lijn vormde de kapstok van het ontwerp.”

Vrienden en familie komen via de sfeervolle tuin en de veranda met drie dubbele deuren binnen in de robuuste woonkeuken, die is voorzien van een groot, uitnodigend eiland en een gezellige loungehoek. Ook is er een mooie connectie gemaakt naar de eerste verdieping door middel van een vide. In de woonkeuken is er eveneens zicht op de straat en de voordeur.

Kasteelvilla Met Keuken

Keukenspecificaties

Keukenfront: Nederlands Maatwerk Dennis in eiken fineer met v-groeven, zwart gebeitst
Apparatuur: Gasfornuis, Siemens multifunctionele oven en vrijstaande koelvriescombinatie, Miele vaatwasmachine, eenhendelkeukenmengkranen met bijbehorende spoelbakken.
Werkblad: Composiet 4004 Raw Concrete Honed

Inspiratie voor een robuuste woonkeuken?

Bent u op zoek naar inspiratie voor een robuuste woonkeuken en zijn er dingen die u aanspreken in deze gerealiseerde keuken? Maak direct een afspraak via de website. Zo weet u zeker dat één van onze keukenontwerpers alle tijd voor u en uw wensen heeft. U vertelt wat u graag wel en niet wilt terugzien in uw nieuwe keuken. En onze keukenontwerper vult dit aan met zijn expertise en creatieve vermogen om uw droomkeuken te realiseren.

Maak een afspraak Of stel uw vraag

Copyright: The Art of Living, Hans Gorter Fotografie

Raymond Mosselman
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak