Rechte zwarte keuken

Geschreven door in Binnenkijker
22 november 2021 | Aangepast op: 23 november 2021
Strak Matte Zwarte Keuken

Rechte zwarte keuken

In dit huis heerst het open gevoel van een loft. Net als kunst zijn zwarte details een constante in de woning. Voor de eigenaars gaat kwaliteit boven kwantiteit. Dit is ook te zien in hun nieuwe keuken.

De bewoners van dit huis hadden slechts één vereiste: de keuken moest een donkere kleur hebben. Net als de trap, raamprofielen en binnen- deuren. Naast hun kunstcollectie moest de keuken ook mooi passen bij de kleur van de gietvloer, die een speciaal grijsgroen is.

"Het idee van die lange, rustige lijnen vonden de bewoners heel mooi en dat hebben we dan ook door de hele keuken heen gebruikt."

Olaf Blom
Rechte Zwarte Keuken

Strakke lijnen in rechte zwarte keuken

"De eigenaren van deze woning zijn echte kunstliefhebbers. Ze waren op zoek naar een rustige keuken die deze kunst kan complementeren”, legt Olaf Blom van SmartDesign Keukenstudio uit. “Ik wilde de eenvoud van de keuken behouden, dus koos ik voor een roestvrijstalen werkblad. Omdat dit slechts vier millimeter dik is, verkrijg je opnieuw die strakke lijn. Deze lijn is ook doorgetrokken op de vaatwasser. De onderste laden zijn voorzien van druksystemen, zodat er geen grepen zichtbaar zijn. In de achterwand van de keuken zit een ledstrip verwerkt voor extra belichting, alsook een profiel om kookaccessoires op te hangen. “Het idee van die lange, rustige lijnen vonden de bewoners heel mooi en dat hebben we dan ook door de hele keuken heen gebruikt”, vertelt Olaf.

"Ze waren op zoek naar een rustige keuken die deze kunst kan complementeren."

Strakke Zwarte Keuken

Ingebouwde keuken door standbouw

Door een omkasting te plaatsen, lijkt de keuken volledig ingebouwd. Dit vergroot het gevoel dat de keuken opgaat in de architectuur van het huis. “Het huis heeft veel aparte hoekjes, waar de bewoners hun kunst in plaat- sen. Ze hebben een kleine selectie van heel mooie werken. De keuken mocht deze schoonheid niet tenietdoen maar moest deze juist bena- drukken”, vertelt Olaf. Om die reden is er gebruikgemaakt van zwarte Fenix: een krasbestendig en anti-vingerafdruk materiaal. De zwarte kleur zorgt ervoor dat de keuken op een bescheiden manier opvalt. Het was ook een bewuste keuze om geen keukeneiland te plaatsen in de open ruimte voor de keuken, waar de trap zich bevindt. “De trap is een sterk element in de woning. Als je in die zichtlijnen een eiland zou neerzetten, haal je de kracht van de woning weg.”

Identikit van de keuken

KEUKENFRONTEN: Fronten van zwarte Fenix en grepen op hoge wandkast van next125.

KEUKENBLAD: Warmgewalst roestvrij staal, 4 mm dik met ingelaste spoelbak.

APPARATUUR: Kookplaat, koelkast, vaatwasmachine, vriezer van AEG, Combi-stoomoven van Miele en Quooker Flex kraan in RVS.

ONTWERP: Olaf Blom, SmartDesign Keukenstudio

Wilt u ook een rechte zwarte keuken?

Wilt u ook graag een prachtige rechte zwarte keuken zoals deze gerealiseerde keuken? Breng dan een bezoek aan ons SmartDesign center in Maassluis. Of maak direct een afspraak zodat één van onze keukenadviseurs alle tijd voor u heeft om uw wensen en ideeën door te spreken. Zo stelt u uw smaakvolle droomkeuken samen.

Maak een afspraak Of stel uw vraag

Stijlvol Wonen
In samenwerking met het magazine Stijlvol Wonen is deze binnenkijker gerealiseerd en gepubliceerd in de keukenkatern van okt-nov. 2021.

Tekst: Oliver Vereycken
Fotografie: Hagemeier Fotografie

© DPG Media Home Deco N.V.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak