Landelijke Houten Keuken

Geschreven door Coen van Gilst in Binnenkijker
11 november 2018 | Aangepast op: 17 december 2020

Deze speels ingedeelde keuken ontstond door een deel van de garage bij de woning te betrekken. Nu bestaat de keuken uit twee ruimtes die samen het hart van het huis vormen.

Keuken is de centrale plaats

“Al pratend en tekenend ontstond dit bijzondere ontwerp dat aansluit bij de lifestyle van de opdrachtgever, bij hun manier van werken en dat passend is in de ruimte”, vertelt Coen van Gilst van SmartDesign Keukenstudio. De keuken heeft dan ook een centrale plaats in het leven binnenshuis.

Massieve Houten Keuken

Houten Keukeneiland

Het hart van de keuken wordt gevormd door het grote kookeiland waar de barkrukken uitnodigen om gezellig aan te schuiven. Deze ruimte komt uit op een zone met hoge kasten voor alle apparatuur en een werkgedeelte met extra spoelbak en wijnklimaatkast. Een glas wijn is zo ook vanuit de naastgelegen eetkamer makkelijk in te schenken. De gekozen opstelling is dynamisch en past goed bij het drukke gezin met twee opgroeiende kinderen. Coen: “De ruimte wordt niet alleen gebruikt om te koken en te eten, maar ook om bij te praten, huiswerk te maken of met vrienden te genieten van een mooie wijn.”

“Onderscheidend is de speelse, strakke indeling”

Coen van Gilst

Landelijk-industriële uitstraling

In deze omgeving past de handgemaakte keuken met eerlijke materialen: speciaal bewerkt houtfineer en een composiet werkblad met een robuust karakter. Deze materialen zijn zorgvuldig afgestemd op de al eerder uitgekozen tegelvloer en ze sluiten aan bij de landelijk-industriële uitstraling die het stel voor ogen had. “Iedere keuken die we ontwerpen is uiteindelijk een bijzondere keuken. In dit geval onderscheidt de keuken zich vooral door de speelse en toch strakke opstelling.” Logisch dus dat het gezin volop geniet van hun bijzondere keuken.

Specificaties van deze keuken

Materialen: eiken speciaal fineer, geplankt met een fijne groef, en verouderd in drie kleurnuances, composiet werkblad van Dekker in kleur Easy Rock met velvet afwerking.

Apparatuur: wijnklimaatkast van Miele, afzuigkap van Novy, combi-stoomoven, combi-magnetron, inductiekookplaat en overige apparatuur van Siemens.

Stijlvol wonen

In samenwerking met het magazine Stijlvol Wonen is deze binnenkijker gerealiseerd en gepubliceerd in de keukenkatern van okt-nov. 2018.

Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak