Keukentrends 2024

Geschreven door Coen van Gilst in Inspiratie
18 december 2023 | Aangepast op: 9 januari 2024

Ontdek de keukentrends van 2024

Met 2024 in volle gang, is het hoog tijd om in de nieuwste keukentrends te duiken. Wat heeft dit jaar voor ons in petto? Het team van SmartDesign Keukenstudio heeft weer veel inspiratie opgedaan. Onze conclusie? De mooie zwarte keukens en visgraat vloeren van de laatste jaren maken steeds vaker plaats voor twee nieuwe trends: robuuste, natuurlijke keukens en rustgevende, lichte keukens.

Robuuste elementen, lichte kleuren en duurzame materialen: dat zijn dé keukentrends van 2024. Wij begrijpen helemaal waarom. Deze trends zijn namelijk niet alleen elegant, maar volgen ook het groeiend bewustzijn voor duurzaamheid en milieu.

Bij SmartDesign brengen we het beste van twee werelden samen. We realiseren uw droomkeuken door zowel de trends als tijdloze keuzes met elkaar te combineren. En precies dat, maakt uw keuken uniek, slim en smaakvol.

De twee belangrijkste keukentrends in 2024

1. Een ode aan de natuur

De keuken is het hart van het huis en in 2024 belooft het een mix te worden van duurzaamheid, innovatief design en natuurlijke elementen. Maar hoe krijgen zulke natuurlijke elementen vorm in de keuken?

Bij de eerste trend zien we de nadruk op robuustheid. Denk hierbij aan donkere keukenbladen van natuursteen en marmer. Ook het gebruik van hout is prominent aanwezig, met de nadruk op voelbare houtnerven en grovere structuren. Daarnaast weten beton en metaal hun weg te vinden in deze exclusieve keukens. Al deze elementen brengen niet alleen de natuur dichterbij, maar geven uw keuken ook een luxe en robuuste uitstraling.

Subtrends binnen een natuurlijke, robuuste keuken

  • Gekleurd marmer: Marmer met grote adering in tinten zoals travertin en onyx zijn in opkomst. Deze luxe elementen geven een extra dimensie aan uw keuken.
  • Organische vormen: Naast de robuuste materialen, zien we ook een verschuiving naar meer organische vormen. Denk aan afgeronde keukeneilanden en natuurlijke, grove houtpatronen.

2. De kracht van kalmte in lichte keukens

In contrast met de robuuste keukentrend, zien we ook licht en kalmte een opmars maken in het keukenlandschap. Door het gebruik van lichte kleuren, natuurlijke elementen en licht wordt er een oase van rust gecreëerd.

De focus ligt op zachte wittinten, waarbij u ook beige, greige en off-white steeds vaker terug ziet komen. Deze lichte kleuren kunnen eenvoudig worden gecombineerd met pastelkleuren voor een prachtig monochroom kleurenpalet. Materialen zoals glas, aluminium en rvs passen goed bij deze minimalistische trend.

De rustige kleuren zorgen voor een elegante, tijdloze keuken die jarenlang meegaat. Deze trend ligt in lijn met de Japandi keuken: een mix tussen de Japanse en Scandinavische interieurstijlen die perfect op elkaar aansluiten.

Subtrends binnen lichte tinten

  • Natuurlijk licht: Grote ramen en lichte kleurpaletten zorgen voor een ruimte die rust uitstraalt.
  • Minimalisme: Deze trend leunt sterk op het minimalisme, met een beperkt kleurenpalet en strakke lijnen.

Groeiend bewustzijn voor duurzaamheid

Wat beide trends gemeen hebben is de nadruk op duurzaamheid. Het bewustzijn over de impact van onze keuzes op het milieu blijft groeien, en dit ziet u terug in de materialen die worden gebruikt. Innovaties zoals keukenbladen gemaakt van gerecyclede materialen en het gebruik van milieuvriendelijk basismateriaal maakt keukens niet alleen stijlvol, maar ook duurzamer.

Ook bij SmartDesign Keukenstudio hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn we FSC- en PEFC-gecertificeerd. Daarnaast sluiten we ons graag aan bij de merken en leveranciers die dat ook zijn. Zo dragen we samen een steentje bij aan het milieu.

De keukentrends van 2024 laten een toekomst zien waarin mooie designs en duurzaamheid hand in hand gaan. Een rustgevende, tijdloze keuken met lichte tinten of een keuken vol aardse, robuuste elementen en duurzame materialen past in ieder interieur.

Wilt u deze keukentrends met uw eigen ogen zien? U bent van harte welkom in ons SmartDesign Center in Maassluis of neem vrijblijvend contact op via info@smartdesign.nl voor advies.

Maak een afspraak
Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak