Keukentrends 2021

Geschreven door Raymond van Oorschot in Inspiratie
22 september 2020 | Aangepast op: 28 september 2021

Wat zijn de keukentrends van 2021? De wereld van keukens is altijd in beweging.

Om een idee te krijgen van de nieuwste keukentrends hebben wij de belangrijkste en smaakvolste trends voor u samengevat. Welke trend wilt u graag terugzien in uw nieuwe keuken?

5 smaakvolle keukentrends:

  1. Magische keuken
  2. Kunst in de keuken
  3. Vrijstaande keukenelementen
  4. Donkere warme keukens
  5. Bijkeuken

Benieuwd naar de keukentrends van 2022?

Bekijk Keukentrends 2022

1. Magische keuken

De magische keuken is een keuken die niet als dusdanig te herkennen is. Het is een verlenging van de woonkamer. Dit gaat verder dan de populaire woonkeuken. In een woonkeuken is nog duidelijk de functionaliteit van een keuken te ontdekken. In het geval van de keukentrend ‘magische keuken’ zijn functionaliteiten verborgen of werkelijk onzichtbaar. Zo wordt een spoelbak met keukenkraan in het blad verwerkt. Deze komt pas in beeld als u ‘m nodig heeft. Gebruikt u de kraan met spoelbak niet? Dan wordt de spoelzone omgetoverd in een werkblad.

Of wat dacht u van een kookzone die is verwerkt in het keukenblad? De onzichtbare kookzone XxinixX bevat een geïntegreerd bedieningspaneel. Gebruikt u de kookzone niet? Dan heeft u extra werkruimte of is het vooral een mooi esthetisch meubel in uw woonruimte. Wilt u de XxinixX in het echt bewonderen? Dat kan bij ons in het SmartDesign center.

2. Kunst in de keuken

De tweede keukentrend is: kunst in de keuken. Kies voor specifieke vormen in uw keukenmeubel en laat deze vormen terugkomen aan een kunstobject aan de muur. Dit benadrukt het kunstzinnige in de keukenruimte.

Neem als voorbeeld het bijzondere meubel met keuken-functionaliteiten waarbij drie type materialen worden gemixt. Gekleurd glas, keramiek en lichtdoorlatend composiet steen geven een verrassende en spannende uitstraling aan de ruimte. Door verlichting onder het lichtdoorlatende werkblad te plaatsen, geeft het een bijzonder sfeerlicht in de avond.

3. Vrijstaande keukenelementen

Met name grote woonkeukens lenen zich uitstekend voor deze smaakvolle keukentrend. Hier worden namelijk verschillende vrijstaande keukenelementen met elkaar gecombineerd. Denk aan een aparte spoelzone en een apart kookeiland en een royale kastenwand voor voldoende opbergruimte. Ieder element kan zijn eigen opvallende uitstraling hebben. Door te blijven bij natuurlijke materialen zoals hout en steen gecombineerd met stoere materialen zoals staal en betonlook, gaat dit in goede harmonie samen. En haalt u een echt statement in huis.

4. Donkere warme keukens

Zwarte keukens zijn immens populair. Steeds vaker wordt er gekozen voor een zwarte keuken in plaats van een witte keuken. Toch is er een nieuwe beweging gaande waarbij er mensen nog steeds kiezen voor een donkere keuken, maar dan iets warmer. Bijvoorbeeld zwart gecombineerd met warm donkerkleurig hout. Een keuken met bruine, warme tinten. Hierdoor blijft de keuken nog steeds strak van karakter, maar wordt tegelijkertijd iets verzacht door de combinatie met hout.

next125 2020

5. Bijkeuken

Toonzaal Bijkeuken

De laatste keukentrend van 2021 is de bijkeuken. Deze keukentrend signaleerden wij al in een vroeg stadium en hier wordt steeds meer om gevraagd.

Eigenlijk hebben we er altijd een gebrek aan: opbergruimte. Heeft u een goede ruimte om een bijkeuken te plaatsen? Of heeft u een behoorlijke keukenruimte en kan een deel daarvan op een slimme manier worden ontworpen waardoor er een bijkeuken wordt gerealiseerd?

Dit kan dan een ideale manier zijn om spullen op te bergen die u niet dagelijks gebruikt in uw keuken, maar wel prettig zijn om bij de hand te hebben.

Wilt u meer weten over de bijkeuken?

Meer weten over keukentrends 2021?

Wilt u graag meer weten over de keukentrends 2021? Of heeft u specifieke wensen in gedachten voor uw nieuwe keuken en bent u benieuwd naar de toepassing van één van deze keukentrends? Breng dan een bezoek aan het SmartDesign center in Maassluis en wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw slimme en smaakvolle keuken.

Neem contact op Bekijk smaakvolle keukens

Bron: Dekker Zevenhuizen

Wilt u nog meer keukeninspiratie?

Marmer in de keuken Zwarte keukens Goud en messing in de keuken Inspirerende binnenkijkers
Raymond van Oorschot
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak