Keukentrends 2020

Geschreven op 14 oktober 2019 door André Sas in Inspiratie

Ontdek de keukentrends 2020, samengebracht in 10 keukentrends. Bent u benieuwd wat er niet mag ontbreken in uw nieuwe keuken? Lees dan snel verder voor de 10 keukentrends van 2020!

Direct naar unieke showroomkeukens

1. Woonkeuken

Langzaamaan maakt het grote vertrek in uw woning - waar voorheen de woonkamer werd gecreëerd - steeds vaker plek voor de keuken. Een ruime woonkeuken waar genoeg zitplekken zijn aan de bar, het keukeneiland en/of aan de robuuste eettafel. In de woonkeuken wordt gewerkt, huiswerk gemaakt, met vrienden geborreld en uiteraard gekookt. Het vormt letterlijk het middelpunt van uw thuis.

Lees meer over woonkeukens

2. Bijkeukens

Een fijne toevoeging voor ieder huis is een bijkeuken. Sta niet te kijken van onze vindingrijke mogelijkheden om een bijkeuken in uw woning te realiseren. Een bijkeuken is ideaal als extra werk- en opbergruimte. In een bijkeuken staan bijvoorbeeld een wasmachine en/of wasdroger, een vriezer en extra koelkast. Wilt u bijkeuken ideeën op doen of meer weten over een bijkeuken?

Meer informatie over de bijkeuken

3. Gas verdwijnt, inductiefornuis verschijnt

De doelstelling van Nederland is dat er in 2050 geen enkel huis meer is aangesloten op aardgas. Of dit haalbaar is, is de vraag maar het is een feit dat het gasverbruik wordt teruggebracht. Dit heeft ook consequenties voor de manier waarop u kookt, als u gebruik maakt van een gasfornuis/-kookplaat. Steeds meer mensen stappen over op het koken met inductie. Toch heeft een traditioneel gasfornuis een bepaalde status gekregen. STEEL Cuisine speelt hier slim op in met het fornuis voorzien van een inductiekookplaat. Te bewonderen in ons SmartDesign center in Maassluis.

4. Design afzuigkap

Echt een sieraad is het niet, de traditionele afzuigkap in uw keuken. Een keukentrend die in 2020 dan ook niet mag ontbreken zijn de design afzuigafkappen. Denk bijvoorbeeld aan de eilandmodel afzuigsystemen van Novy. De stijlvolle designs van deze afzuigsystemen zijn uitgevoerd met een goede verlichting, waardoor deze systemen ook als lamp dienen. Of natuurlijk de geïntegreerde afzuigsystemen in de kookplaat van merken als Miele (TwoInOne) en Bora. Op die manier is een afzuigsysteem helemaal uit het zicht.

5. Slimme keukenapparatuur

Inmiddels is het de kinderschoenen ontgroeid, de slimme keukenapparatuur. Via een app uw keukenapparatuur bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het voorverwarmen van de oven terwijl u onderweg bent naar huis, bij thuiskomt kan de pizza direct in de voorverwarmde oven. De koelkast die bijhoudt welke producten op zijn. Of bijvoorbeeld de kookplaat met geïntegreerd kookboek zodat u stap voor stap weet hoe u uw maaltijd bereid. Wij zijn vooral voorstander van slimme keukenapparatuur als het werkelijk iets toevoegt aan uw keuken- en kookervaring.

6. Gouden Kraan en gouden spoelbak

Een RVS keukenkraan of een keukenkraan uitgevoerd in chrome kan altijd, maar uw keuken krijgt pas echt een luxueuze uitstraling met gekleurd metaal. Denk aan een gouden, zwarte of koperen keukenkraan met bijpassende spoelbak. Durf te kiezen voor een gekleurde keukenkraan met spoelbak en u haalt gegarandeerd een eyecatcher in huis.

7. Marmer in de keuken

Marmer is een aanwinst in uw keuken. Het geeft een rijke uitstraling en omdat het natuurlijk oogt raakt u er niet snel op uitgekeken. Toch blijft het een gewaagde keus. Helemaal met de marmer keukentrend 2020. Waar voorheen voor de witte marmerlook werd gekozen, staat 2020 in het teken van zwart, donker en groen marmer. Wat dacht u van het mooie marmeren keukenblad op deze foto?

Wilt u meer weten over marmer in de keuken? Lees dan ons artikel over deze keukentrend die ook in 2020 niet mag ontbreken!

Marmer in de keuken

8. Brede keukenlades

De geliefde keukentrend van de top 10 keukentrends 2020 zijn de brede keukenlades. Bovenkastjes in de keuken verdwijnen naar de achtergrond (als er voldoende ruimte is) en de brede keukenlade wint terrein. Brede keukenlades zijn efficiënter in te richten dan keukenkasten. Daarnaast geeft het de keuken een strakke en rustige uitstraling.

9. Monumentale sferen

Een imposante, monumentale sfeer in uw keuken nastreven is dé keukentrend van dit moment. Ontsnappen aan de drukte en thuiskomen met onze eigen gecreëerde rituelen. Er is weinig plaats voor kleur en des te meer voor sobere en ingetogen tinten. Natuurlijke materialen worden gecombineerd op een monumentale manier. Hout, beton, marmer en steen worden ondersteund met accentkleuren terra en blauw.

10. Soft Reflections

Soft Reflections in uw interieur. Denk aan pasteltinten, nude en high-tech. Gekleurd glas, lichtreflecties en spiegelingen geven een futuristische uitstraling. Combineer dit met zachte stoffen in pastel en nude tinten en uw keuken krijgt direct een sfeervolle uitstraling. De Soft Reflections stijl kenmerkt zich door de combinatie tussen harde materialen zoals RVS, glas en chrome gecombineerd met accenten van iriserende kleuren.

Wilt u meer weten over keukentrends 2020?

Spreekt een keukentrend u aan? Of wilt u de mogelijkheden voor uw droomkeuken bespreken? Kom dan in onze toonzaal in Maassluis en onze keukenadviseurs vertellen u er graag meer over het toepassen van de keukentrends van 2020 in uw droomkeuken.

Ontdek onze keukencollectie Of vraag het Gratis Boek Vooraf aan
André Sas
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak