Keukeneiland

Keuken met kookeiland

Keukeneiland in uw droomhuis?

Steeds vaker kiezen wij Nederlanders voor een keukeneiland. Een fijne open keuken waarbij woonkamer en keuken bij elkaar worden gebracht. Wij vertellen u meer over:

Kookeiland

Wat is er gezelliger dan een kookeiland met bar waar u met vrienden en familie samenkomt. De extra werkruimte die een keukeneiland met zich meebrengt, zorgt ervoor dat de voorbereidingen in de keuken leuker worden. U hoeft uw gasten niet meer de rug toe te keren als u aan het koken bent. Waar kunt u het beste rekening mee houden als u kiest voor een keukeneiland in uw keuken?

Bekijk Keukeneiland opstellingen
Keukeneiland

Keuken met kookeiland: Hoeveel ruimte heeft u nodig?

Hoeveel ruimte heeft u nodig voor uw keuken met een kookeiland? Hoe fijn het gevoel van vrijheid ook is dat komt kijken bij een kookeiland, zonder de nodige ruimte en opbergruimte is het niet aan te raden om een kookeiland in uw keuken te realiseren.

Wij adviseren u om te kiezen voor een keuken met kookeiland als u minimaal 15 m2 beschikbaar heeft voor uw droomkeuken. Hierdoor kunt u zich gemakkelijk bewegen binnen een straal van 80 centimeter, daarbij adviseren wij om minimaal 1,20 meter tussen de tegengestelde kasten te houden. Mocht u heel graag een keukeneiland willen maar niet beschikken over 15 m2 voor uw keuken? Niet getreurd, de oplossing is een half kookeiland oftewel single-line keukeneiland.

Bronzen Keukenkraan

Waarop letten bij een keukeneiland?

U heeft de positie van uw keuken bepaald, perfect! Maar voordat u naar onze keukenspeciaalzaak komt om uw keuken met kookeiland te ontwerpen, is het van belang dat u zich bewust bent van een aantal zaken.

  1. Een keuken met kookeiland - een open keuken - is vaak de schakel tussen uw woonkamer en keuken. Dit betekent dat de geur van uw maaltijd snel wordt verspreid in de ruimte. Het is dan ook van groot belang om te kiezen voor een goed circulerend ventilatiesysteem en / of afzuigsysteem.
  2. Kiest u ervoor om te koken op het keukeneiland, houd er dan rekening mee dat de kookplaat moet worden verwerkt in het blad waardoor dit soms kan betekenen dat u kastruimte verliest.
  3. Houd bij uw keuze voor de locatie van het kookgebied ook rekening met de positie. Spettert er bijvoorbeeld water of vet uit de pan? Is dit dan schadelijk of onwenselijk voor uw vloer de muur of de fronten?
  4. Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de installatie van uw keuken. Denk aan water- of elektriciteitsleidingen die naar het keukeneiland moeten worden geleid. Kan dit direct worden aangesloten of moeten er leidingen worden verlegd door een installateur? Door van te voren een duidelijk plan op te stellen komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.
Zwart Keukeneiland

Welke functies in uw keukeneiland?

Heeft u uw keuze gemaakt voor een keukeneiland? Weet u hoe u uw keukeneiland wilt gebruiken? Gaat u hier koken of juist spoelen? Wilt u er een bar of juist extra kastruimte in verwerken? Het wordt uw droomkeuken, het maakt dan ook niet uit wat u kiest. Graag geven wij u wel het advies om rekening te houden met de werkdriehoek in uw keuken. Het gaat om een logische routing in de opslag, het koken en het spoelen. De functionele eenheden moeten op een logische manier bij elkaar passen zodat u comfortabel kunt werken in uw keuken.

Keukeneiland kopen?

Wilt u meer weten over een keuken met kookeiland? Maak vrijblijvend een afspraak of breng een spontaan bezoek aan onze showroom in Maassluis en wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw keukeneiland.

Neem contact op Bekijk keukeneiland opstellingen

Vraag ons gratis 'boek vooraf' aan

Het kopen van een keuken is een gecompliceerde bezigheid. Omdat u onmogelijk kunt weten waar u allemaal op moet letten hebben we alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in 'Een boek vooraf'. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie over alle relevante onderwerpen.

Vraag 'boek vooraf' aan

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak