Installatietekening keuken

Technische tekening keuken

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken is het niet het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt, een installatietekening of technische tekening. Dit is een tekening die schematisch weergeeft waar alle aansluitpunten en aan- en afvoerleidingen moeten worden geplaatst en wat de aansluitwaardes moeten zijn.

Voor het maken van een installatietekening moet eerst de keuken ontworpen worden. In beginsel volgt het dus hetzelfde traject als het ontwerp van een keuken. Je gaat alleen nog niet op kleur, merk, details en types in. Een installatietekening kan pas worden gemaakt als het ontwerp vast staat. Omdat de installatietekening afhankelijk is van het ontwerp is dit niet iets wat in een mum van tijd gereed is.

Indien de aansluitpunten niet op de juiste positie worden aangebracht, dan kan de (apparatuur van de) keuken niet worden aangesloten. Door het aanbrengen van de aansluitpunten conform de installatietekening, kan de keukenmonteur probleemloos de apparatuur, kraan en spoelbak aansluiten.

Wanneer heeft u een installatietekening nodig?

Voordat uw keuken gemonteerd en aangesloten kan worden, is het noodzakelijk dat alle leidingen en elektra op de juiste plek zijn aangebracht. Hiervoor is het van belang om een installatietekening te laten maken zodat u zeker weet dat u niet op het laatste moment alsnog een leiding of aansluitpunt moet verleggen of erger nog, dat de keuken niet gemonteerd kan worden. Zeker in het geval van een nieuwbouwproject is het gebruikelijk dat een projectbegeleider in een vroeg stadium vraagt om een installatietekening van de keuken zodat de aansluitpunten tijdens de bouw correct worden aangelegd.

Professionele installatietekening keuken

SmartDesign Keukenstudio kan een installatietekening voor u maken. Onze mensen werken al jaren deze tekeningen uit voor onze installateurs en weten daarom precies waar ze rekening mee moeten houden.

Wat kost een installatietekening?

Koopt u een keuken bij ons dan is het bedrag wat wij voor deze service rekenen uiteraard inbegrepen. U kunt ook een keukenontwerp inclusief installatietekening bij ons verkrijgen à € 1.000,- inclusief BTW zodat u op tijd de aannemer kunt informeren. Besluit u later alsnog de keuken bij ons af te nemen dan wordt dit bedrag natuurlijk met de totale aanschafwaarde verrekend.

Wat staat er in een installatietekening?

Waar bestaat een installatietekening voor uw keuken o.a. uit?

  • de posities van de koud- en warmwaterleidingen
  • de posities van alle benodigde stopcontacten voor de keuken
  • de positie van de gasaansluiting
  • de positie(s) van de waterafvoeren
  • de evt. positie van het gat voor de afvoering van de afzuigkap
  • de aansluitpunten voor de apparatuur
  • de aansluitwaarden voor de apparatuur

De tekening bestaat uit een schematische weergave met afmetingen en symbolen die worden toegelicht in een legenda met aansluitwaarden. Op basis van deze installatietekening kan eveneens worden bepaald hoeveel elektragroepen en hoofdschakelaars er voor de keuken in de meterkast benodigd zijn.

Installatietekening bevat geen keuken ontwerp

Wees u er bewust van dat er bij de installatietekening niet wordt ingegaan op detailinvulling, denk hierbij aan de kleur of het merk keuken of apparatuur. Het gaat enkel om de aansluitpunten en leidingwerk van uw schematische keuken. Wilt u meer weten over een keuken ontwerpen?

Keuken ontwerpen

Installatietekening laten maken?

Wilt u graag een installatietekening laten maken? Of heeft u vragen over een installatietekening voor uw keuken? Neem dan contact met ons op.

Contact

Vraag ons gratis 'boek vooraf' aan

Het kopen van een keuken is een gecompliceerde bezigheid. Omdat u onmogelijk kunt weten waar u allemaal op moet letten hebben we alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in 'Een boek vooraf'. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie over alle relevante onderwerpen.

Vraag brochure aan

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak