Donkere keuken met kookeiland

Geschreven door Coen van Gilst in Binnenkijker
12 december 2017 | Aangepast op: 17 december 2020

We wilden gebruikmaken van de lengte van de woning en kozen daarom voor een groot eiland en lange kastenwand. Sandy en Renaldo zijn beide accountant van beroep en wonen in Rotterdam.

Hoe zijn jullie tot dit keukenontwerp gekomen?

"Dit keukenontwerp is een combinatie van onszelf en de ideeën van Coen van SmartDesign Keukenstudio. We wilden de lengte van de woning graag optimaal gebruiken en hebben daarom gekozen voor een groot kookeiland en een lange kastenwand. Hierdoor kwamen we al snel uit op maatwerk. We hebben de keuzes verder eerlijk verdeeld. Renaldo koos de keukenapparaten en ik de uitstraling van de keukenkasten. We vulden elkaar echt aan."

Binnenkijken Keuken Rotterdam

Waarom hebben jullie voor SmartDesign Keukenstudio gekozen?

"Mijn familie heeft eerder een keuken bij Keukenstudio Maassluis gekocht en zij waren zeer tevreden over de service. Tijdens het oriëntatieproces zagen wij dat zij een interieuradviseur in dienst hebben. We hebben eerst de opdracht gegeven om de keuken te ontwerpen en daar waren we zo tevreden over, dat we hem naar de woonkamer hebben laten kijken. Het is een mooi geheel geworden door de terugkomende elementen als het houtgebruik en het werken met vlakken."

Wat heeft SmartDesign Keukenstudio specifiek geadviseerd voor jullie keuken?

"Eigenlijk alles qua praktische zaken, zoals de indeling. De lade voor het bestek is bijvoorbeeld zo geplaatst dat we de vaatwasser makkelijk kunnen uitruimen."

Wat was van belang voor jullie droomkeuken?

"Vaak heb je twee of drie elementen die je in het hele huis terug wilt laten komen. Voor ons was dat een moderne uitstraling en gebruiksgemak. Onze eis voor gebruiksgemak komt duidelijk terug in de automatisering van het huis. Met domotica kunnen we in een handomdraai de verlichting en straks ook de nieuwe gordijnen besturen via onze telefoon. Dat geldt ook voor onze Miele-apparaten, want zowel de inbouwapparaten als wasmachine en droger zijn te bedienen met onze mobiele telefoon. Gekeken naar onze wensen was het systeem van Miele@home het meest ontwikkeld en daarom hebben we hiervoor gekozen."

Hoe gebruiken jullie de apparaten die op Miele@home zijn aangesloten?

"We gebruiken het voornamelijk als afleessysteem. Je kunt heel makkelijk zien dat de was klaar is of het volgende ingrediënt in de stoomoven erbij geschoven kan worden. Het handige is dat je een gerecht in de stoomoven kunt doen en vervolgens naar boven kunt lopen om bijvoorbeeld de was te doen. Als het gerecht klaar is, krijg je een melding. Maar ook de melding dat de koffieautomaat gereinigd moet worden is prettig om af te lezen op je telefoon. Verder krijgen we te zien dat het wasmiddel voor het TwinDos-systeem van onze wasmachine op is en kunnen we direct in de app nieuwe flacons bestellen. Heel gebruiksvriendelijk!"

Miele @ Home

Welk apparaat gebruiken jullie het liefst?

"De stoomoven is onze beste beslissing geweest. Deze staat non-stop aan! Mijn moeder maakt zelf bapao en dumplings, die je ideaal kunt bereiden in de stoomoven. We stomen veel Aziatisch, maar ook vis en groenten. Vroeger gebruikten we bamboemandjes om te stomen, maar dat was zoveel gedoe. Dit is veel makkelijker, ook om schoon te maken. We zijn er heel blij mee. Daarnaast gebruiken we onze koffieautomaat veel en natuurlijk de vaatwasser. We hebben ook heel bewust gekozen voor een grote bakoven van 90 centimeter. Tot nu toe hebben we er vooral geroosterde zoete aardappel in gemaakt, maar juist met visite kun je er kip of ander vlees in bereiden. En wie weet gaan we ook nog wel taarten bakken."

Donkere Handgemaakte Keuken

Hoe ziet een dag in jullie keuken eruit?

"Doordeweeks ziet de keuken ons weinig. We zijn vaak hele dagen weg. In het weekend zijn we vaker thuis en beginnen we de dag met koffie in de keuken. Daarna ontbijten we warm, met bijvoorbeeld dumplings, omdat we dit gewend zijn vanuit de Aziatische keuken. Op dat soort dagen gebruiken we de stoomoven dus direct. De keuken biedt zoveel mogelijkheden, dat we nog niet eens alles hebben uitgeprobeerd. Er valt nog genoeg te ontdekken en dat maakt deze keuken zo leuk. De Teppan Yaki hebben we bijvoorbeeld pas weinig gebruikt, omdat we hier nog niet zo lang wonen."

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?

"Ga absoluut voor een stoomoven. Het is gezond, je gebruikt geen vet of olie en het is heel makkelijk. Daarnaast zijn er zoveel dingen om over na te denken. Blijf daarbij heel dicht bij jezelf en kies bewust voor apparaten die je heel gaaf of handig vindt."

Benieuwd naar een heel andere keukenopstelling met kookeiland?

Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak