Inductie kookplaten
Koken op een inductie kookplaat
Inductie kookplaat
Een inductie kookplaat in uw nieuwe keuken? Steeds vaker wordt er gekozen voor deze duurzame manier van koken. Vanwege de reductie van gas in de aankomende jaren wordt koken op gas langzaamaan minder populair. Een goed alternatief is dan de inductie kookplaat. Wij leggen u graag uit waarom. Wat de voordelen zijn van een inductie kookplaat in uw keuken.
Inductie koken op inductiekookplaat
Een inductiekookplaat is voorzien van elektromagnetische spoelen die via de panbodem het gerecht verhitten. De spoel werkt alleen wanneer er een pan op de kookzone staat. Zodra de pan wordt verwijderd maakt het magnetisch veld geen contact meer met een pan en wordt deze automatisch uitgeschakeld. Hierdoor blijft de inductie kookplaat relatief koel en dus veilig. Inductie koken is de snelste manier van koken. Door het hoge rendement is de aanlooptijd circa de helft van de aanlooptijd bij standaard gasbranders. Voor een inductie kookplaat is het wel van belang dat de pannen zijn uitgerust met een dikke bodem.
Inductie kookplaat 60 - 90 cm
Inductie kookplaten zijn verkrijgbaar in diverse formaten. De meest populaire inductie kookplaten variëren tussen de afmeting van 60 tot 90 cm breed. Tip: zorg dat de afzuigkap boven uw inductie kookplaat minstens even breed is om kookluchten goed af te zuigen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Hoe breder de inductie kookplaat, des te meer zones erin verwerkt zijn. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige 2 pits inductie kookplaat. Ideaal voor hen die veel gebruik maken van een stoomoven en daarnaast af en toe iets op de kookplaat willen bereiden, zoals bijvoorbeeld het bakken van een eitje. Maar kookt u graag uitgebreid dan kunt u ook kiezen voor een 5- of 6 pits inductie kookplaat.
Inductie kookplaat schoonmaken
Inductie kookplaat schoonmaken? Geen enkel probleem met dit gladde oppervlak. Het is gemakkelijk schoon te houden omdat de kookplaat niet direct verhit wordt. Hierdoor wordt inbranden na overkoken voorkomen en zal u zich niet snel branden aan hete kookzones. Ook daarom een vaak gekozen kookplaat voor jonge(re) gezinnen waarbij kinderen zo min mogelijk gevaar lopen om zich te verbranden.
Koken op inductie | de voordelen:
Wilt u weten wat de voordelen zijn van het koken op inductie? Wij hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet.
- Een laag verbruik van energie
- Geen open vuur en daardoor veilig(er)
- Het heeft de kortste kooktijd en een hoog rendement
- Makkelijk schoon te maken (geen last van ingebrande etensresten)
- Bij inductie koken is het de pan die opwarmt en niet de kookzone
Meer weten over inductie kookplaten?
Bent u geïnteresseerd in een nieuwe inductie kookplaat of het vervangen ervan? Wij geven u graag advies en nodigen u uit in onze keukenstudio om u te informeren over de mogelijkheden. Maak een afspraak of neem direct contact met ons op.
Merken inductie kookplaten
- Atag
- Bosch
- Etna
- Miele
- Pelgrim
- Bauknecht
- Boretti
- Gaggenau
- Siemens
- Smeg
Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.
Lees meer over onsAndere
kookplaten
PITT Cooking is het alternatief voor een vast omlijste kookplaat met losse gaspitten.
Lees verderAls u uw warmtebron nauwkeurig wilt aansturen, gaat er niets boven een koken op een…
Lees verderAls u uw warmtebron nauwkeurig wilt aansturen, gaat er niets boven het koken op een…
Lees verder