Wat kost een nieuwe keuken?

Geschreven door in Inspiratie
9 oktober 2023 | Aangepast op: 16 april 2024

Wat kost een nieuwe keuken? U bent uw zoektocht gestart naar een nieuwe keuken en merkt waarschijnlijk al snel dat de wereld van keukens heel divers is.

Er is zoveel aanbod en tegelijkertijd lijken veel keukens er op het eerste oog hetzelfde uit te zien. Maar gezien de prijsindicatie moeten er verschillen zijn. Als u keukens of zelfs keuken offertes gaat vergelijken, let dan goed op deze belangrijke verschillen.

Bij SmartDesign Keukenstudio heeft u de keuze uit keukens binnen verschillende prijsklassen, tegen een eerlijke prijs. We leggen altijd duidelijk uit wat de prijsindicatie inhoudt en wat de verschillen zijn.

Keuken vergelijken

Als u keukens gaat vergelijken, let dan goed op de details. Heeft u een (gespecificeerde) offerte ontvangen? Vergelijk dan niet alleen de kleuren van uw keukenkasten en keukenblad. Kijk ook of er wordt gesproken over hetzelfde materiaal, dezelfde kastsoorten of hetzelfde merk.

Zo is bijvoorbeeld een composiet keukenblad duurder dan een HPL kunststof keukenblad. Een duidelijker kenmerk is het merk apparatuur. Kiest u voor een keuken met Miele apparatuur of een keuken met Samsung apparatuur? Er is niets mis met één van de twee genoemde voorbeelden, maar de kwaliteit is anders. Net als het verschil in keukenbladmateriaal, geldt er ook een prijsverschil voor de verschillende apparatuurmerken. Gelijk vertellen we u dat duurder niet per definitie beter is. Het belangrijkste is om uw wensen duidelijk te hebben, om op basis daarvan keuzes te maken die zowel bij de functie van uw droomkeuken als bij uw portemonnee passen.

Let ook op de montageomschrijving. Wat wordt er precies allemaal gedaan voor de montageprijs? Zo ook het aansluiten. Aansluiten zonder loodgieters- en elektricienswerkzaamheden mag geen aansluiten worden genoemd. Dat is dan namelijk slechts de standaard stekkers in de stopcontacten steken.

Bestudeer ook de beoordelingen (van de aanbieder) die klanten hebben gegeven die u voor gingen. Het zijn een aantal voorbeelden waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.

Nieuwe keuken kosten

Wat zijn de kosten voor een nieuwe keuken? Om het verschil duidelijk te maken ziet u hieronder twee keukens. Op het eerste oog lijken de keukens veel op elkaar alleen de prijs is duidelijk anders. Toch zijn er naast de prijs wel degelijk verschillen. Zoek de verschillen, onder de foto benoemen wij ze voor u.

wat-kost-een-nieuwe-keuken

Keuken t.w.v. € 10.950,-

  • De keukenfronten zijn van hoogglans kunststof
  • Het werkblad is van HPL kunststof
  • De keuken bevat 5 apparaten van het merk Zanussi: combi-magnetron, oven, vaatwasser, 4-pits inductiekookplaat en koelkast
  • Een eenvoudige mengkraan

Keuken t.w.v. € 22.450,-

  • Hoogglans gelakte keukenfronten
  • Het werkblad is extra dik en van graniet
  • De keuken bevat 6 apparaten van het merk Miele: stoomoven, ingebouwde koffiemachine, luxe oven, vaatwasser, 6-pits inductiekookplaat en luxe koelkast
  • Luxe designkraan met kokendwater-functie
  • Laden met luxe houten interieur voor optimaal opberggemak

Wat kost een nieuwe keuken?

Hopelijk heeft u nu een beter beeld bij de kosten van een nieuwe keuken en waar u op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

In de huidige woningmarkt kunt u te maken krijgen met tegenvallers. In het geval van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning kunnen diverse posten ineens een stuk hoger uitvallen, dan vooraf gebudgetteerd. En in het geval van een verbouwing kan de aannemer wel eens meer berekenen dan u had verwacht voor het opknappen van de woning. Dan kan het zomaar zijn dat u genoodzaakt bent om het budget van de keuken bij te stellen. Bij SmartDesign heeft u de keuze uit keukens binnen verschillende prijsklassen. Ontdek onze keukencollectie of neem contact op voor een keuken op maat.

Verder praten?

Wij denken graag met u mee. Samen zoeken wij naar de mogelijkheden om uw wensen door te voeren in uw nieuwe keuken. In combinatie met onze expertise, komen we tot uw slimme en smaakvolle droomkeuken.

Wilt u graag met ons verder praten? Kom dan langs in ons SmartDesign center in Maassluis.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak