Wat kost een nieuwe keuken?

Geschreven door Robert van Oorschot in Inspiratie
24 oktober 2018 | Aangepast op: 19 augustus 2021

Wat kost een nieuwe keuken? U bent uw zoektocht gestart naar een nieuwe keuken en ziet waarschijnlijk al heel vlug door de bomen het bos niet meer.

Er is zoveel aanbod en tegelijkertijd lijken veel keukens er op het eerste oog hetzelfde uit te zien. Maar gezien de prijsindicatie moeten er verschillen zijn. Als u keukens of zelfs keuken offertes gaat vergelijken, let dan op de volgende punten.

Keuken vergelijken

Als u keukens gaat vergelijken, vergelijk dan appels met appels. Heeft u een (gespecificeerde) offerte ontvangen? Vergelijk dan niet alleen de kleuren van uw keukenkasten en keukenblad. Kijk ook of er wordt gesproken over hetzelfde materiaal, dezelfde kastsoorten of hetzelfde merk. Zo is bijvoorbeeld een composiet keukenblad duurder dan een HPL kunststof keukenblad. Een duidelijker kenmerk is het merk apparatuur. Kiest u voor een keuken met Miele apparatuur of een keuken met Whirlpool apparatuur. Er is niets mis met één van de twee genoemde voorbeelden, maar de kwaliteit is anders. Let ook op de montageomschrijving. Wat wordt er precies allemaal gedaan voor de montageprijs? Zo ook het aansluiten. Aansluiten zonder loodgieters- en elektricienswerkzaamheden mag geen aansluiten worden genoemd. Dat is dan namelijk slechts de standaard stekkers in de stopcontacten steken. Bestudeer ook de beoordelingen (van de aanbieder) die klanten hebben gegeven die u voor gingen. Het zijn een aantal voorbeelden waar u op kunt letten bij het maken van uw keuze.

Kosten voor een nieuwe keuken

Wat zijn de kosten voor een nieuwe keuken? Om het verschil duidelijk te maken ziet u hieronder twee keukens. Op het eerste oog lijken de keukens veel op elkaar alleen de prijs is duidelijk anders. Toch zijn er naast de prijs wel degelijk verschillen. Zoek de verschillen, onder de foto benoemen wij ze voor u.

Kosten Nieuwe Keuken

Keuken t.w.v. € 10.950,-

  • De keukenfronten zijn van hoogglans kunststof
  • Het werkblad is van HPL kunststof
  • De keuken bevat 5 apparaten van het merk Zanussi: combi-magnetron, oven, vaatwasser, 4-pits inductiekookplaat en koelkast
  • Een eenvoudige mengkraan

Keuken t.w.v. € 22.450,-

  • Hoogglans gelakte keukenfronten
  • Het werkblad is extra dik en van graniet
  • De keuken bevat 6 apparaten van het merk Miele: stoomoven, ingebouwde koffiemachine, luxe oven, vaatwasser, 6-pits inductiekookplaat en luxe koelkast
  • Luxe designkraan met kokendwater-functie
  • Laden met luxe houten interieur voor optimaal opberggemak

Wat kost een nieuwe keuken?

Wat kost een nieuwe keuken? Hopelijk heeft u nu een beter beeld waar u op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

In de huidige woningmarkt kunt u te maken krijgen met tegenvallers. In het geval van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning kunnen diverse posten ineens een stuk hoger uitvallen, dan vooraf gebudgetteerd. En in het geval van een verbouwing kan de aannemer wel eens meer berekenen dan u had verwacht voor het opknappen van de woning. Dan kan het zomaar zijn dat u genoodzaakt bent om het budget van de keuken bij te stellen.

Verder praten?

Is dat het geval, dan denken wij graag met u mee. Samen zoeken wij naar de mogelijkheden om uw wensen door te voeren in uw nieuwe keuken. De uitstraling van uw nieuwe keuken hoeft namelijk niet altijd te lijden onder gemaakte concessies

Wilt u graag met ons verder praten? Kom dan langs in onze toonzaal in Maassluis.

Robert van Oorschot
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak