Keuken met compact keukeneiland

Geschreven door Robert van Oorschot in Binnenkijker
2 november 2017 | Aangepast op: 17 december 2020

Anike woont samen met haar man in een recent opgeleverde nieuwbouwwoning en wilden graag een strakke, moderne keuken houten houtaccenten.

Vertel eens, waarom heeft u juist gekozen voor deze keuken?

"Oorspronkelijk was de indeling op de tekening voor ons heel onhandig. Daarbij komt dat tegenwoordig in alle nieuwbouwhuizen alle keukens open zijn, maar ik houd niet van een open keuken. Het wordt toch snel rommelig en hoe goed de afzuigkap ook werkt, je hebt sneller last van geurtjes. Een goede opbergruimte vind ik erg belangrijk en daar was ook niet echt rekening mee gehouden met de indeling van het huis. SmartDesign Keukenstudio heeft hier een hele goede oplossing voor bedacht. Wij hebben nu een walk-in closet voor de opbergspullen, rechts naast de inbouwapparaten! Aan de buitenkant lijkt het een gewone keukenkast, maar de ruimte loopt door naar achteren. Ik vind het er echt mooi uitzien. En je ziet het, de apparaten in de keuken zijn van Miele. We hebben twee ovens, die zijn alleen nog niet gelijktijdig gebruikt. De combi-stoomoven is echt een ding van mijn man."

Keuken Met Keukeneiland

De keuken is strak en modern, maar toch ook heel sfeervol met die houtaccenten!

"Ja, ik houd echt van hout. Het geeft direct een warme sfeer. Dat wilde ik ook in de keuken. Het had wel wat voeten in aarde, omdat het voor ons op maat gemaakt is. Maar onder het mom van ‘je kunt dit maar één keer goed doen’, hebben we besloten het zo te laten maken. Zo ook voor de houten op maat gemaakte eettafel. Die is van dezelfde noten houtsoort gemaakt als de keuken."

“Wij hebben nu een walking closet voor de opbergspullen!”

Anike

Hoe zijn jullie bij SmartDesign Keukenstudio gekomen?

"Via mijn relatie met een interieurspecialist waar ik al jaren mijn meubels koop. Hij adviseerde mij om naar SmartDesign Keukenstudio toe te gaan. Ik zocht iemand die met ons mee wilde denken en echt tijd en energie in ons stak. Zoals je ziet is de ruimte niet al te groot, maar onze wensenlijst wel. Dan lijkt het al snel een onmogelijke opgave.

Mijn man wilde bijvoorbeeld graag een eiland. Bij deze ruimte denk je sneller aan een L-vorm en de tafel tegen de muur, maar dat wilden we juist niet. De tafel wilden wij bij het raam. SmartDesign Keukenstudio heeft naar aanleiding van onze wensen twee ontwerpen gemaakt en die waren gelijk leuk. Je merkt ook dat SmartDesign Keukenstudio echt nadenkt en met je mee wilt ontwerpen. Zij hebben zicht op de ruimte."

Binnenkijker Miele

Wat is jullie favoriete keukenapparaat?

"Mijn man zal gelijk roepen: de combi-stoomoven. Hij kookt er zelfs de eieren in en is fan van de handige Miele-app. Ik merk vooral dat alles binnen handbereik is, dat vind ik prettig."

Hebben jullie nog een tip voor anderen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken?

"Denk goed na over jouw comfort en wat je wilt. Neem het lichtplan mee. Ga niet zomaar iets laten plaatsen zonder na te denken over alle details. Kijk ook goed naar voldoende opbergruimte."

Bij de aanschaf van de keuken wil je het gevoel hebben dat je een partnerschap aangaat.

Robert van Oorschot
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak