Inbouw afzuigkap

Van inbouw afzuigkap tot plafondunit

Inbouw Afzuigkap

Met een inbouw afzuigkap kunt u vele kanten op. Kiest u voor een landelijke stijl keuken dan wilt u misschien wel een mooie bijpassende schouw waarin een inbouw afzuigkap kan worden gemonteerd. Of in het geval van een strakke keuken kiest u wellicht liever voor een plafond afzuigkap. Een inbouw afzuigkap die wordt geïntegreerd in uw plafond. Kortom, met een inbouw afzuigkap heeft u veel mogelijkheden. Ook is een vlakscherm afzuigkap misschien een optie?

Inbouw Afzuigkap 60 tot 90 cm

Het formaat van een inbouw afzuigkap varieert. De standaard breedte voor een inbouw afzuigkap zijn 60, 70, 80 en 90 cm. Kies in ieder geval voor een afzuigkap die minstens even breed is als uw kookgedeelte. Is uw kookplaat of fornuis bijvoorbeeld 60 cm breed, kies dan ook voor een inbouw afzuigkap van minimaal 60 cm breed.

Plafond afzuigkap

Zoals de naam al doet vermoeden wordt een plafond afzuigkap geïntegreerd in uw (verlaagde) plafond. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor een verlaagd plafond als u een hoog plafond in uw keuken heeft. Afhankelijk van uw type kookplaat wordt er een aanbevolen afstand geadviseerd tussen de afzuigkap en uw kookzone. Gemiddeld genomen kunt u het beste een afstand aanhouden van 55 tot 80 cm hoogte. Hangt de plafondunit afzuigkap hoger, dan heeft u kans dat kookgeurtjes niet optimaal worden opgezogen.

Afzuigkap in plafond

Een afzuigkap in uw plafond heeft als voordeel dat er geen afzuigkap in het zicht hangt. Een strakke keuken komt goed tot z'n recht zonder poespas. Een afzuigkap kan soms een ongewenste blikvanger zijn. Met een afzuigkap in het plafond wordt dit weggenomen. Ook vermijdt u het stoten van uw hoofd tegen de afzuigkap. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een kookplaat met werkbladafzuiging.

Meer weten over een inbouw afzuigkap?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe inbouw afzuigkap of het vervangen ervan? Wij geven u graag advies en nodigen u uit in onze keukenstudio waar wij u informeren over de mogelijkheden! Maak een afspraak of neem direct contact met ons op.

Maak een afspraak

Onze merken

 • Atag
 • Bosch
 • Etna
 • Miele
 • Pelgrim
 • Bauknecht
 • Boretti
 • Gaggenau
 • Itho
 • Siemens
 • Smeg
 • Wave design
Maak een afspraak
Plafond Afzuigkap
Inbouw Afzuigkap
afzuiging inbouw
Het kopen van een keuken, hoe gaat dat nou precies?
Er zijn 7 stappen in het keuken aankoopproces
Bekijk de 7 stappen
SmartDesign Keukenstudio

Vanaf uw eerste bezoek tot en met montage, oplevering en nazorg heeft u maar één aanspreekpunt. Samen met u wordt een individueel ontwerp gemaakt waarin uw wensen vertaald worden. Voor de realisatie van uw ontwerp, worden alle vakdisciplines beheerst door de medewerkers, waarvan er veel vanaf het eerste uur werkzaam zijn bij SmartDesign Keukenstudio. Deze vakkunde en de uitgekiende producten staan borg voor het credo van SmartDesign Keukenstudio “Slim in Smaakvol ontwerp”.

Lees meer over ons
Next125 Nieuwe Collectie
next125 saharabeige keuken
next125 keukeneiland op pootjes
Meer weten over de mogelijkheden?

Andere
afzuigkappen

Afzuigkap eilandmodel

De design eiland afzuigkap hangt vrij in de ruimte boven uw kookeiland.

Lees verder
Vlakscherm afzuigkap

De vlakscherm afzuigkap is uitschuifbaar en daardoor vrijwel onzichtbaar.

Lees verder
Wandafzuigkap

Wandmodellen zijn een stijlelement voor in uw keuken en mogen gezien worden.

Lees verder
Bekijk alle afzuigkappen
Maak een afspraak