Martin Zoon

Keukenontwerper en interieuradviseur

Functie: Keukenontwerper en interieuradviseur

Werkzaam sinds: April 2021

Goedendag, ik ben Martin,

Sinds april 2021 maak ik deel uit van het team van SmartDesign Keukenstudio. En dat vind ik een bijzondere aangelegenheid, daar ik deze mensen, hun toonzaal en hun wijze van werken al een hele lange tijd van ‘buitenaf’ heb kunnen observeren en kunnen beoordelen. Als ontwerper voor het Nederlandse keukenmerk Keller was het namelijk één van mijn taken om onze dealers te helpen met het creëren van interessante showroom keukens, waarin noviteiten en trends verwerkt werden èn die door hun klanten herkend werden.

Sinds 2012 ben ik meer naar de retail-zijde van de keukenbranche opgeschoven en ontwerp ik met veel plezier keukens voor consumenten. En nu doe ik dat in het SmartDesign center waarin ik in het verleden zo vaak heb mogen meedenken en samen met het team waar ik zo lang een leuke en professionele samenwerking mee had. Ik vind dat echt bijzonder!

Mijn eigen keuken

Thuis heb ik een keuken in U-vorm, met aan de kamerzijde een verdiept blad als bar blad. Werkblad en fronten zonder grepen zijn bijna in dezelfde warm-grijze effen kleur, waardoor de opstelling eigenlijk meer een meubel is geworden.

In mijn keuken is het koken op de woon- en eetkamer gericht en veel van mijn gasten geven aan dat ze zo’n situatie geweldig vinden. Bij de langere en gezelligere diners is het zo dat degene, die in de keuken bezig is, volledig in contact blijft met de mensen aan tafel. En dat is echt een fijn aspect.

Mijn favoriete apparaat

Misschien gek, maar dat is dan toch de koelkast. Een koelkast die past bij je huishouden en je wens om vaker of minder vaak boodschappen te doen en die een prettige en logische indeling heeft, vind ik bijna net zo’n must als een goede kookplaat of een oven. Voldoende koelruimte is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van iedere keuken, denk ik.

Bij de langere en gezelligere diners is het zo dat degene, die in de keuken bezig is, volledig in contact blijft met de mensen aan tafel. En dat is echt een fijn aspect.

Martin Zoon

Mijn manieren om te ontspannen

Hoewel ik erg graag thuis ben, ontspan ik dikwijls toch ook buiten de deur. Films kijken in de bioscoop, dat kan ik wel een paar keer per week. Mijn hond is gek van het strand, dus daar kan je ons vaak vinden en tussen alle bedrijven door probeer ik een beetje in conditie te blijven in de lokale fitnessclub.

Uw droomkeuken laten realiseren door Martin?

Wilt u graag een nieuwe keuken en denkt u dat Martin zijn ontwerpen aansluiten bij uw ideeën voor een nieuwe keuken? Maak dan een afspraak via de website en vraag naar Martin.

Maak een afspraak
Maak een afspraak