Miele Dialog Oven

Geschreven door Raymond van Oorschot in Inspiratie
3 mei 2018 | Aangepast op: 17 december 2020

Miele introduceert de grootste innovatie sinds de inductiekookplaat: The Dialog Oven. Wat deze oven zo bijzonder maakt? Dat leggen wij u graag uit.

Miele oven van de toekomst

De Miele Dialog oven is gericht op de toekomst. Gemak dient de mens en wij houden ervan om vermaakt te worden, dat begrijpt Miele heel goed. Om op een eenvoudig manier te laten zien waar de Dialog Oven toe in staat is, heeft Miele een paar verbazingwekkende gerechten gepresenteerd.

Gerechten om je over te verwonderen
Een rauwe visfilet, gevangen in een groot blok ijs, wordt in de Dialog Oven geplaatst. Na een paar minuten is de visfilet gaar terwijl het ijs zelf nog deels bevroren is.

Miele Dialog Oven Vis In Ijs

Ook wordt er tijdens de demonstratie een complete maaltijd in één keer bereid. Een lamsbout wordt op groenten gedrapeerd en daar omheen liggen de aardappelwedges. Dit wordt in z’n geheel in de Dialog Oven gelegd en na 45 minuten is het lamsvlees gelijkmatig gegaard, de groente is licht al dente en de aardappelen zijn zacht. En dit alles zonder het onderbreken van het programma. Met een traditionele bakoven is dit een behoorlijke uitdaging.

Werking van Miele oven

Miele Dialog Oven

In de Dialog Oven is techniek toegepast waarbij - doormiddel van elektromagnetische golven – op een slimme manier op de consistentie van levensmiddelen wordt gereageerd. Elektromagnetische golven gaan door de levensmiddelen heen, die het garingsproces door de productie van warmte op gang brengen. De techniek in de Dialog Oven ontvangt permanent meldingen over de hoeveelheid energie die de levensmiddelen opnemen. Doordat dit steeds wordt gemeten, weet de oven exact wanneer het gerecht gereed is.

M Chef-technologie

De Dialog Oven is uitgevoerd met de M Chef-technologie. Het voornaamste voordeel van de M Chef-technologie is dat levensmiddelen in het volume worden gegaard. Een filet wordt bijvoorbeeld van de rand tot in het hart gelijkmatig roze gegaard. Met een klassieke bakoven gaat dat lastiger, omdat de warmte dan altijd van buiten naar binnen wordt geleid. Zodra het hart van het product precies goed is, zijn de buitenste lagen vaak al te gaar geworden.

Verder is de oven uitgerust met de gebruiksvriendelijke M Touch-display en een zelfreinigende pyrolysefunctie. De BrilliantLight LED-verlichting zorgt ervoor dat de Dialog oven gelijkmatig wordt verlicht.

Miele Generatie 7000

Miele app voor heerlijke gerechten

Sta in direct contact met de Miele chefs die in de testkeukens altijd nieuwe gerechten testen en bij goedkeuring toevoegen aan de receptenbank in de Miele@mobiel App. Met één simpele klik kunt u de instellingen van het automatische programma rechtstreeks naar de Dialog Oven versturen. Zo maakt u indruk op uw gasten, bij het presenteren van die heerlijke gerechten.

Van hobbykok tot chefkok

Wilt u graag zelf aan de slag met uw creativiteit? Kies dan in plaats van de automatische programma’s voor ‘Gourmet Profi’ en ‘Gourmet Assistent’. Gourmet Profi is bedoeld voor gebruikers die over een zekere mate van ervaring beschikken en zelf willen experimenteren. De Gourmet Assistent biedt letterlijk ondersteuning door de passende instellingen aan te bieden voor een optimaal resultaat.

Wilt u de Dialog Oven in uw keuken?

Kom langs in het SmartDesign center in Maassluis. Als Miele Inspirience Partner zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van alle Miele keukenapparatuur waaronder de Miele Dialog Oven. Maak een afspraak met één van onze keukenadviseurs en wij adviseren u graag.

Maak een afspraak
Raymond van Oorschot
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak