Koelkast met fresh zone

Geschreven door Jeroen Vermaat in Inspiratie
12 augustus 2016 | Aangepast op: 17 december 2020

Koelkast met fresh zone

Vers, verser, verst. Een koelkast met fresh zone! We worden ons steeds bewuster van onze voeding. Wat is wel goed voor u en wat kunt u beter laten staan? Foodbloggers zijn massaal opgestaan om te vertellen hoe we het beste ons eten kunnen bereiden op een zo gezond mogelijke manier. Maar hoe zorgt u ervoor dat de producten waarmee u aan de slag gaat ook vers en gezond zijn? Oke, haal de boodschappen dezelfde dag vers van de slager, bakker, groenteboer of supermarkt. Maar het kan ook anders!

Langer vers in eigen koelkast met fresh zone

Haalt u regelmatig uw boodschappen om te zorgen dat alle producten zo vers mogelijk zijn zodra u ze gaat bereiden? U kunt die kleine uitstapjes reduceren door een koelkast aan te schaffen die uw producten op de gewenste temperatuur kan koelen. Naast het gemak - wat de mens dient - blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken dat dergelijke koelkasten zorgen voor gezondere producten in tegenstelling tot traditionele koelkasten. Hoe dat kan?

Koelkast indeling

Eerder hebben wij u al tips gegeven hoe u het beste uw koelkast kunt indelen voor het behoud van uw producten. De nieuwe technologie geeft hier een extra dimensie aan. Bij de meeste fresh koelkasten is het mogelijk om de lades individueel in te stellen op een gewenste temperatuur. Waarom dit handig is? Dit laat zich het gemakkelijkste uitleggen aan de hand van voorbeelden.

Vis

Een lage luchtvochtigheid bij een temperatuur van -2 oC is ideaal voor het bewaren van vis en zeevruchten. Met de mogelijkheid om een lade in te stellen op -2 oC blijft de vis langer vers in tegenstelling tot een traditionele koelkast.

Exotisch fruit

Exotisch fruit kan het beste worden bewaard bij een temperatuur van +6 oC en een hoge luchtvochtigheid. Stel een individuele lade in met deze voorwaarden en uw exotische fruit blijft langer vers.

Wist u dat? In westerse huishoudens gaat zo’n 20% van alle ingekochte levensmiddelen linea recta de afvalbak in. En dat komt vooral omdat ze niet optimaal zijn bewaard en snel bederven. Jaarlijks gooien we gemiddeld per persoon ter waarde van meer dan €300,- aan levensmiddelen weg.

Voordelen van de fresh koelkast

  • echt verse en gezonde producten
  • goed voor uw vitaliteit en prestatievermogen
  • hoog vitaminegehalte in groente en fruit
  • minder voedsel verdwijnt in de afvalbak
  • duidelijke opbergvakken voor juiste indeling

Van Biofresh tot Hyperfresh

Alle grote namen hebben inmiddels een productlijn opgezet voor de fresh koelkasten: Liebherr Biofresh, Bosch Vitafresh, Miele Perfectfresh, AEG Profresh en Siemens Hyperfresh.

Wilt u meer weten over deze koelkast? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jeroen Vermaat
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak