Blauwe keuken met verrassingen

Geschreven door Martin Boerdam in Binnenkijker
7 december 2019 | Aangepast op: 19 augustus 2021

Een opvallende verschijning is deze blauwe keuken met onzichtbare kookplaat. Wit, grijs, zwart.. De meeste keukens zijn niet zo kleurrijk. 'Van de bewoners van deze jaren-twintigvilla mocht het niet te braaf zijn. Daarom gingen we voor indigoblauw.'

Deze blauwe keuken zit vol verrassingen. Hoe langer je ernaar kijkt en hoe meer kastjes je opentrekt, hoe meer je ontdekt. Ook is er een unieke naadloze TopZero-spoelbak geïntegreerd in het natuurstenen werkblad. Daniëlle Meijer werd door de bewoners gevraagd voor het totale interieurontwerp, welke vervolgens in samenwerking met Totaalbouw Wassenaar en SmartDesign Keukenstudio werd gecreëerd en gerealiseerd. Ze bundelden hun vakkennis met een bijzondere, originele keuken als resultaat.

Multifunctionele leefkeuken met kookeiland

“De bewoners wilden wat meer openheid creëren, daarom haalden we een muur tussen de voormalige keuken en eetkamer weg. Hierdoor ontstond er voldoende ruimte voor een gezellige en multifunctionele leefkeuken met kookeiland en aangrenzende eettafel”, vertelt Daniëlle Meijer. “De indigokleur past mooi bij het granieten werkblad met gemêleerde bruine details en de kastfronten en boomstamtafel van notenhout. Samen zorgen de materialen voor een warme uitstraling.” Achter het kookeiland bevinden zich de opbergkasten en stoere, stijlvolle apparatentoren van KitchenAid. Naast een koel-/vrieskast, zijn er ook praktische koellades verwerkt in de kastenwand.

Identikit blauwe keuken

Materialen: keuken in indigoblauw met Granieten Lapato werkblad, kastenwand en tafel van notenhout

Apparatuur: inductie kookplaat, apparatuur van KitchenAid: wijnklimaatkast, oven met stoomfunctie, oven met magnetronfunctie, koel-vriescombinatie, koellades, twee vaatwassers en iconische losse blender, keukenmachine en toaster, plafondunit van Wave.

Foto: Denise Zwijnen. Tekst: Jackie Oomen – Stijlvol Wonen - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Benieuwd naar een andere blauwe keuken?

Martin Boerdam
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak