Blauwe keuken met xxinixx

Geschreven op 7 december 2019 door Enno Grinn in Binnenkijker

Een opvallende verschijning is deze blauwe keuken met onzichtbare kookplaat, de xxinixx. Wit, grijs, zwart.. De meeste keukens zijn niet zo kleurrijk. 'Van de bewoners van deze jaren-twintigvilla mocht het niet te braaf zijn. Daarom gingen we voor indigoblauw.'

Deze keuken zit vol verrassingen. Hoe langer je ernaar kijkt en hoe meer kastjes je opentrekt, hoe meer je ontdekt. Zo zit de kookplaat xxinixx onder het granieten Lapato werkblad verwerkt. De onzichtbare kookplaat is een bijzondere uitvinding van Dekker Zevenhuizen en SmartDesign Keukenstudio. Ook is er een unieke naadloze TopZero-spoelbak geïntegreerd in het natuurstenen werkblad. Daniëlle Meijer werd door de bewoners gevraagd voor het totale interieurontwerp, welke vervolgens in samenwerking met Totaalbouw Wassenaar en SmartDesign Keukenstudio werd gecreëerd en gerealiseerd. Ze bundelden hun vakkennis met een bijzondere, originele keuken als resultaat.

Multifunctionele leefkeuken met kookeiland

“De bewoners wilden wat meer openheid creëren, daarom haalden we een muur tussen de voormalige keuken en eetkamer weg. Hierdoor ontstond er voldoende ruimte voor een gezellige en multifunctionele leefkeuken met kookeiland en aangrenzende eettafel”, vertelt Daniëlle Meijer. “De indigokleur past mooi bij het granieten werkblad met gemêleerde bruine details en de kastfronten en boomstamtafel van notenhout. Samen zorgen de materialen voor een warme uitstraling.” Achter het kookeiland bevinden zich de opbergkasten en stoere, stijlvolle apparatentoren van KitchenAid. Naast een koel-/vrieskast, zijn er ook praktische koellades verwerkt in de kastenwand.

De verborgen kookplaat: xxinixx

De keuken heeft nog meer verrassingen in petto. Als het eten klaar is en iemand nog aan tafel zit met zijn laptop of boeken, dan hoeft diegene niet eens op te staan om de spullen op te ruimen. In het kookeiland zit namelijk een nis bij de eettafel. “Altijd een opgeruimde tafel én kookeiland dus, dankzij de onzichtbare nissen en technieken.” Het opvallendste element blijft toch wel de verborgen kookplaat. Daar zullen heel wat gerechten worden bereid en dankzij de verbouwing mét aanschouwers.

Identikit

Materialen: keuken in indigoblauw met Granieten Lapato werkblad, kastenwand en tafel van notenhout

Apparatuur: onzichtbare kookplaat xxinixx, apparatuur van KitchenAid: wijnklimaatkast, oven met stoomfunctie, oven met magnetronfunctie, koel-vriescombinatie, koellades, twee vaatwassers en iconische losse blender, keukenmachine en toaster, plafondunit van Wave.

Foto: Denise Zwijnen. Tekst: Jackie Oomen – Stijlvol Wonen - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Enno Grinn
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak
Maatregelen i.v.m. Coronavirus

Momenteel is het SmartDesign center voor een bezoek alleen nog op afspraak geopend.

N.B. Wij zijn dus niet geheel gesloten!

Wij beogen het bezoek aan ons SmartDesign center te reguleren met als doel de gezondheid van onze klanten en onze medewerker zo goed mogelijk te beschermen.

Door vóór uw bezoek contact te hebben met onze verkoopafdeling, kan zowel de frequentie als de duur van uw bezoek zo efficiënt mogelijk worden gepland.

Was/bent u voornemens ons SmartDesign center te bezoeken, bel dan vooraf even 010-5920 200. Onze verkoopafdeling zal u dan vooraf eerst interviewen en vragen ons alvast gegevens toe te mailen.

U kunt ook via de afspraakplanner op onze website een afspraak maken. Onze verkoopbegeleider zal dan contact met u opnemen.

Ons kantoor is gewoon telefonisch en per e-mail bereikbaar.