Blauwe keuken met xxinixx

Geschreven op 7 december 2019 door Enno Grinn in Binnenkijker

Een opvallende verschijning is deze blauwe keuken met onzichtbare kookplaat, de xxinixx. Wit, grijs, zwart.. De meeste keukens zijn niet zo kleurrijk. 'Van de bewoners van deze jaren-twintigvilla mocht het niet te braaf zijn. Daarom gingen we voor indigoblauw.'

Deze blauwe keuken zit vol verrassingen. Hoe langer je ernaar kijkt en hoe meer kastjes je opentrekt, hoe meer je ontdekt. Zo zit de kookplaat xxinixx onder het granieten Lapato werkblad verwerkt. De onzichtbare kookplaat is een bijzondere uitvinding van Dekker Zevenhuizen en SmartDesign Keukenstudio. Ook is er een unieke naadloze TopZero-spoelbak geïntegreerd in het natuurstenen werkblad. Daniëlle Meijer werd door de bewoners gevraagd voor het totale interieurontwerp, welke vervolgens in samenwerking met Totaalbouw Wassenaar en SmartDesign Keukenstudio werd gecreëerd en gerealiseerd. Ze bundelden hun vakkennis met een bijzondere, originele keuken als resultaat.

Multifunctionele leefkeuken met kookeiland

“De bewoners wilden wat meer openheid creëren, daarom haalden we een muur tussen de voormalige keuken en eetkamer weg. Hierdoor ontstond er voldoende ruimte voor een gezellige en multifunctionele leefkeuken met kookeiland en aangrenzende eettafel”, vertelt Daniëlle Meijer. “De indigokleur past mooi bij het granieten werkblad met gemêleerde bruine details en de kastfronten en boomstamtafel van notenhout. Samen zorgen de materialen voor een warme uitstraling.” Achter het kookeiland bevinden zich de opbergkasten en stoere, stijlvolle apparatentoren van KitchenAid. Naast een koel-/vrieskast, zijn er ook praktische koellades verwerkt in de kastenwand.

De verborgen kookplaat: xxinixx

De keuken heeft nog meer verrassingen in petto. Als het eten klaar is en iemand nog aan tafel zit met zijn laptop of boeken, dan hoeft diegene niet eens op te staan om de spullen op te ruimen. In het kookeiland zit namelijk een nis bij de eettafel. “Altijd een opgeruimde tafel én kookeiland dus, dankzij de onzichtbare nissen en technieken.” Het opvallendste element blijft toch wel de verborgen kookplaat. Daar zullen heel wat gerechten worden bereid en dankzij de verbouwing mét aanschouwers.

Identikit blauwe keuken

Materialen: keuken in indigoblauw met Granieten Lapato werkblad, kastenwand en tafel van notenhout

Apparatuur: onzichtbare kookplaat xxinixx, apparatuur van KitchenAid: wijnklimaatkast, oven met stoomfunctie, oven met magnetronfunctie, koel-vriescombinatie, koellades, twee vaatwassers en iconische losse blender, keukenmachine en toaster, plafondunit van Wave.

Foto: Denise Zwijnen. Tekst: Jackie Oomen – Stijlvol Wonen - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Benieuwd naar andere blauwe keukens?

Enno Grinn
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak