Taste of Amsterdam 2015

Geschreven door David van 't Hof in Event
10 juni 2015 | Aangepast op: 17 december 2020

Een festival dat compleet in het teken staat van lekker eten, verrassende cocktails en heerlijke wijnen. Taste of Amsterdam nam voor vier dagen het Amstelpark in Amsterdam over voor een foodie-festival en SmartDesign Keukenstudio was erbij.

Het concept voor de mensen die Taste of Amsterdam nog niet kennen. (Inter)Nationale chef-koks verzorgen de meest waanzinnige signature dishes die voor iedereen te proeven zijn. Er zijn zo’n twintig locale restaurants die hun favoriete hapje opdienen zodat bezoekers kennis kunnen maken met hun delicatesse. Ook worden er workshops georganiseerd en was er een heuse Academy for Masterchefs die werd geleid door de Masterchefs 2014 en 2015. En dit allemaal voorzien van een fijn lounge / jazzy deuntje en de zon!

Taste of Stands

Een sfeervolle en speelse opzet van stands, afgewisseld met foodtrucks, zorgde voor een echte festivalsfeer. Het reuzenrad maakte het overigens helemaal af, want wat is een festival zonder een reuzenrad? Met 19 man (en vrouwen) sterk hebben wij onze ogen uitgekeken wat voor een stands er stonden. Het meest indrukwekkend waren de stands van AEG, de cocktail bar van Maxxium en natuurlijk het reuzenrad van Veuve Clicquot. De kleinere stands en foodtrucks vielen op met hun gezellige kleurrijke stands en vooral erg lekkere hapjes!

Beste hapjes & drankjes

Wij hebben het nodige geproefd en genuttigd en ja, daar zaten een paar favorieten tussen die wij graag met u delen. De eerste die wij erg lekker vonden was de Koningscrab in ‘yakitori stijl’, djeroek poeroet, ingemaakte groenten en zomer kruiden van Lute. Bij de mannen deed vooral de Biefstuk Ossenhaas Bali in jus met stukjes brood van Loetje het erg goed. Veel afnemers waren er ook voor de Steamy Bun met buikspek, hoisin en ingelegde komkommer van Le Garage. Voor de oester-liefhebbers onder ons, de Aziatische oester met zwarte bonensaus van Maxxium & G6 was echt een smaaksensatie. Als toetje waren er verschillende soorten ijs, macarons en kokosmakronen. Kortom, voor ieder wat wils. Naast de hapjes waren er ook cocktails en wijnen op dit food-festival. De meest favoriete cocktail was van de Maxxium & G6 bar: De Damrak Gin & Tonic.

Taste Of Amsterdam Kids

Taste of Kids

Bij de Taste of Amsterdam is er ook gedacht aan de kleintjes. Zaterdag en zondag was er een speciaal programma ‘Taste of Kids’ waarbij leuke workshops werden georganiseerd. Harde werkers werden beloond. Zo kreeg deze dame haar eigen frietjes, nadat ze de biologische fritas had gesneden.

In 2004 is de eerste Taste of.. gestart in Londen. Inmiddels wordt het wereldwijd in meer dan 20 steden georganiseerd waaronder Nederland en Amsterdam is gastheer. Bent u er volgend jaar ook bij?

David van 't Hof
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht

Inspiratie opdoen

Impressie van het SmartDesign center

Aankoop van een keuken

Wat mag u van ons verwachten?

Kom langs en ontdek alle keukeninspiratie voor een slimme en smaakvolle keuken.
Meteen een afspraak maken kan ook.

Maak een afspraak
Maak een afspraak